Planeringsbidrag för sökande till Fortes programbidrag

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning vid Göteborgs universitet (WE) erbjuder forskare vid universitetet möjlighet till planeringsbidrag för att skriva en ansökan till Fortes kommande programutlysning - se nedan eller Fortes hemsida.

Ansökan måste vara relevant för vårt fokus på arbete och sysselsättning och det måste inkludera forskare från minst två fakulteter. Sökande uppmanas att skriva en kort sammanfattning av sin plan, inklusive det allmänna syftet med forskningen, teoretiska överväganden, frågeställningar, data och metoder som ska användas, samt en specificering av det totala belopp man anhåller om.

WE kan maximalt erbjuda en månadslön och 10000 kronor därutöver (till exempel för resor). Overhead-kostnader ska inräknas i totalsumman.

Det bör vidare finnas information om deltagare i forskargruppen samt kort CV för den ansvarige forskaren.

Totalt får ansökan innehålla en sida för sammanfattningen av programmet och 2 sidor för CV. Den skickas via e-post till Bengt Furåker Bengt.Furaker@socav.gu.se senast den 29 mars kl. 17:00. WE:s beslut kommer att meddelas den 4 april. (Observera att datumen är framflyttade, eftersom Fortes utlysning av programbidrag har försenats och beräknas komma först under mitten av mars)

För ytterligare information, kontakta Bengt Furåker, tel 031-786 4801 eller e-postadressen ovan.

Om Fortes kommande utlysning för programbidrag

I Fortes underlag till regeringens forskningspolitik inom hälsa, arbetsliv och välfärd identifierades behov av kraftsamling kring strategiska forskningsområden. För att stimulera forskning inom dessa områden kommer ett antal programbidrag att utlysas.

Utlysningen gäller fem prioriterade forskningsområden. Den exakta benämningen på dessa områden kan komma att justeras, men i huvudsak gäller det följande områden:

1. Åldrande, befolkning och hälsa

2. Arbetslivets omdaning

3. ANDTS (Alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel)

4. Migration och integration

5. Jämlika levnadsvillkor

Utlysningen avser ansökningar för programbidrag, tre + tre år, preliminärt omfattande 3-4 miljoner kronor per år.

Fullständig information om utlysningen kommer att publiceras på Fortes hemsida i början av mars. Utlysningen öppnar den 19 april 2016 och sista ansökningsdag är den 31 maj 2016. Beslut fattas av Fortes styrelse i november 2016.

www.forte.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2016-03-03