Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Maria Norbäck och Tomas Berglund nya föreståndare för WE

Nyhet 2020-03-19

Den 1 mars 2020 tillträdde två nya föreståndare Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) vid GMV. Maria Norbäck vid företagsekonomiska institutionen, Göteborgs universitet, är ny föreståndare och Tomas Berglund vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs universitet, är ny vice föreståndare.

Maria och Tomas, vad tänker ni om att vara föreståndare för WE?Maria och Tomas
– Det ska bli väldigt roligt att få vara med och utveckla WE. Frågor om arbete och sysselsättning har alltid varit viktiga både för den enskilde arbetande människan, men också för organisationer och samhällsutvecklingen i stort. Och det kommer inte att bli mindre viktigt i framtiden. Vi står inför en digitalisering som kommer att förändra kartan, men riktigt hur vet vi inte än. Vi står också inför vår tids stora utmaning, klimatomställningen, där jobb och en rättvis omställning kommer att bli central för om vi ska klara detta. Målsättningen är att WE ska fortsätta att utgöra en hub för forskning och spridning av forskning om arbete och sysselsättning de kommande åren, säger Maria Norbäck.

– Jättekul att WE kommer att fortsätta sin verksamhet och att jag själv får vara en del av centrumets framtida utveckling. Redan nu har ju WE blivit en viktig arena för arbetslivsfrågor både i Göteborg, i regionen och nationellt – vi har verkligen inga problem att få forskare och andra att komma till våra evenemang och presentera. Jag tror även att WE börjar bli alltmer känt utomlands som ett viktigt centrum för arbetslivsforskning och det tycker jag vi ska fortsätta att jobba på, säger Tomas Berglund.

WEs huvudmålsättning är att stimulera forskning och forskningssamarbete kring hållbart arbete och sysselsättning. Centrumet har nyligen fått finansiering för tre år framåt, bland annat genom ett stort bidrag från Västra Götalandsregionen, och är nu inne på sitt nionde år. Bengt Furåker som varit WEs föreståndare sedan 2014 och bidragit starkt till att bygga upp centrumets verksamhet, går i pension och blir professor emeritus vid Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-08-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?