Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Workshop - Tyck till om klimatförslag vid GU

Nyhet: 2021-04-16

Arbetsgruppen för Klimatramverket bjuder in studenter och medarbetare till digitala workshoppar för att tycka till om förslag om klimatväxling och koldioxidbudget.

Göteborgs universitet har tillsammans med ett stort antal andra lärosäten skrivit under ett Klimatramverk med ambitionen att tydligt bidra till klimatomställningen i linje med samhällets nationella och internationella åtaganden.

I korthet innebär ramverket att universitet har åtagit sig att sänka koldioxidutsläppen med hälften till och med 2030. Läs mer om ramverket: Klimatramverket för svenska lärosäten.

Rektor Eva Wiberg har satt samman en arbetsgrupp för Klimatramverket. Gruppen har efter en kartläggning av universitets utsläpp nu tagit fram en rad förslag om klimatväxling och koldioxidbudget för att universitetet ska kunna sänka sina utsläpp och nå målet.

Förslagen presenteras nu vid ett antal workshoppar där studenter och medarbetare har möjlighet att diskutera förslagen så att arbetsgruppen kan samla in synpunkter och förbättringar innan förslagen går vidare till rektor.

Anmäl dig till workshop

Tre tvåtimmars-workshoppar på svenska är inplanerande (17, 21 och 28 maj) samt en på engelska (2 juni).

För mer information och anmälan: Anmälan, workshops om Klimatramverket

AV:
070-775 8851

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?