Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vilka effekter får medborgardeltagande?

Nyhet: 2021-05-20

I senaste numret av tidskriften PLAN som ges ut av Föreningen för samhällsplanering presenterar projektet Medborgardeltagandets effekter sina resultat. Flera andra forskare skriver också utifrån egna perspektiv på frågan om medborgardialoger, planering och demokrati.

Nazem Tahvilzadeh, fil.dr. i Offentlig förvaltning och Lektor i statsvetenskap vid Malmö universitet skriver bland annat om att se medborgardialoger som minipubliker och Moa Tunström, fil. dr i kulturgeografi och lektor vid Karlstads universitet spanar efter dialogen i svensk planering. Stig Montin, professor i offentlig förvaltning vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet tar upp ämnet inbjudet medborgardeltagande i spänningsfältet mellan allmänna och enskilda intressen.

Projektet stöds av Centrum för hållbar stadsutveckling, Urban Futures och har finansierats av Mistra Urban Futures, Formas och Trafikverket.

Läs mer om PLAN och projektet Medborgardeltagandets effekter.
 

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?