Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Västsvenskt forum för Agenda 2030

Nyhet: 2018-01-24

Våren 2017 tog Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen, Göteborgs universitet, Chalmers, Borås Högskola, Johanneberg Science Park samt GMV initiativ till ett nätverk som fick arbetsnamnet Västsvenskt forum för Agenda 2030. Visionen är att driva ett samförstånd runt de globala målen med syfte att tydliggöra områden för aktiv samverkan och möjliggöra konkreta aktiviteter som kan bidra till de globala målen. De fortsatta samtalen om forumet kommer att fortgå i nätverket GAMEs regi.

Nätverket GAME utgör, med sin bredd av representanter i sitt verksamhetsråd, en arena med goda möjligheter att skapa samverkan kring och sprida information om Agenda 2030 i Västsverige. Företag och organisationer som vill vara med i forumet välkomnas.

Varför behövs Västsvenskt forum för Agenda 2030?
I juni 2017 presenterade den svenska Agenda2030-delegationen sitt första förslag på en nationell handlingsplan för arbetet med FNs globala mål för en hållbar utveckling ” I riktning mot en hållbar välfärd”. I förslaget pekar delegationen ut den regionala nivån som särskilt viktig i genomförandet av Agenda2030. Bland annat skriver man att ”det behövs arenor på regional nivå som samlar kommuner, regioner, statliga myndigheter med verksamhet på lokal och regional nivå, akademi, civilsamhälle och näringsliv”. Mot bakgrund av detta har Västsvenskt forum för Agenda 2030 formerats.

Är ditt företag eller organisation intresserade av att vara med i Västsvenskt forum för Agenda 2030? Kontakta GAME, så får du inbjudan till kommande möten. Kontaktperson är Caroline Petersson, verksamhetsledare för nätverket GAME, epost: caroline.petersson@chalmers.se

Läs mer om nätverket GAME

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?