Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Urban Futures utforskas genom design

Nyhet: 2022-02-14

Vad händer när designstudenter undersöker Urban Futures genom slöjd? Det testades under torsdagen den 10 februari i och utanför Urban Futures och Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV:s kontor i Göteborg.

Slöjdtruck på besök utanför Urban Futures och GMVs kontor. Elever slöjdar.

Under vintern undersöks Urban Futures verksamhet av studenter vid en av HDK-Valands masterutbildningar - Embedded Designer. Studenterna använder en mängd olika kreativa och gestaltningsbaserade redskap i arbetet. Under torsdagen introduceras slöjd som redskap för att undersöka och ”hacka” platser och organisationer av Karl Hallberg och ”Slöjdtrucken” som drivs av konst och kulturverksamheten Not Quite, vid Fengersfors bruk i Dalsland. Temat för dagen var ’togetherness’ (tillsammans-het), handlett av Helena Hansson, universitetsadjunkt, HDK-Valand, Göteborgs universitet.

”Slöjden handlar om att använda redskap och material som står till buds, och om att vara sparsam med resurser. Slöjden är också ett socialt hantverk. Här finns många nycklar för både stadens hållbara utveckling och för Urban Futures som verksamhet, nycklar som studenterna synliggjorde både genom det de skapade och i hur de resonerade.” säger Marcus Jahnke, verksamhetsledare, Urban Futures.

Frågor?
Kontaka Marcus Jahnke, verksamhetsledare, Urban Futures.

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?