Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppkopplat Act Sustainable 2020!

Nyhet: 2020-06-11

Vi är stolta att kunna berätta att Act Sustainable 2020 kommer bli en digital hållbarhetsvecka. Det vanliga upplägget med fysiska möten runt om på Chalmers och Göteborgs universitets campus har bytts ut mot ett on-lineforum. Det här innebär att alla officiella arrangemang under Act Sustainable kommer hållas on-line och alla sidoarrangemang kommer erbjuda möjligheten att delta på distans.

 

Det här inte vad någon trodde eller hoppades på när planeringen startade 2019, men prövande tider kräver innovation och erbjuder möjligheten att utforska nya vägar framåt. Nu är vi väldigt motiverade att sätta fart på den här nya vägen tillsammans med våra programpartners och så klart alla deltagare som är peppade på att dissekera hållbarhetsfrågorna!

Undantaget från det här nya upplägget är Act Sustainable Research Conference som kommer hållas på campus. Självklart med försiktighetsåtgärder och i linje med då gällande riktlinjer och rekommendationer.

Officiella programmet!

Det officiella programmet kommer bestå av arrangemang med Göteborgs centrum för hållbar utveckling och utvalda programpartners från Chalmers och Göteborgs universitet som värdar. Programmet kommer ha en tvärvetenskaplig ingång och ta sig an flera av de stora hållbarhetsutmaningarna. Det officiella språket för arrangemang under Act Sustainable är engelska och är öppna för alla studenter, lärare, forskare och annan personal från universiteten. När kapaciteten tillåter kommer vi också streama innehåll till allmänheten, och vidare.

Side-events!

 

Institutioner, studentföreningar, studentorganisationer, fakulteter och externa partners uppmanas att arrangera side-event under veckan. Dessa kommer presenteras på den officiella Act Sustainable-webben. De kan arrangeras exklusivt för utvalda grupper så som intern personal och studenter, eller vara helt öppna för allmänheten. Eftersom vi vill uppmärksamma så många av universitetens hållbarhetsinitiativ som möjligt vill vi att studenter och personal meddelar oss om alla initiativ som planeras eller på är på gång.

Registrering till side-events kommer vara öppen vid terminstart hösten 2020.

Om du är intresserad av vara värd för ett officiellt arrangemang, hör gärna av dig till Karin Bylund, projektkoordinator för Act Sustainable, Göteborgs centrum för hållbar utveckling.

 

Kontakt:
Karin.bylund@gu.se / Karin.bylund@chalmers.se

Vill du veta mer? Klicka vidare!
Webb: actsustainable.se
Facebook: Gothenburg Student Sustainability Hub
Instagram: Studentsustainabilitygbg

AV: Hugo Gustafsson

Artikeln publicerades först på: studentportal.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?