Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studentmedarbetare till Student Sustainability Hub sökes!

Nyhet: 2021-12-01

Göteborgs centrum för hållbar utveckling söker nu en studenmedarbetare till Student Sustainability Hub! Student Sustainability Hub samlar, koordinerar och stöttar studentinitiativ inom hållbar utveckling vid både Chalmers och Göteborgs universitet. Vi har som mål att skapa intresseväckande tvärvetenskapliga plattformar och aktiviteter där studenter kan utbyta kunskap och lära sig mer om hållbar utveckling. Våra aktiviteter genomförs av, för och med studenter vid båda lärosäten. Här hittar du information om hur du som student vid Göteborgs universitet och Chalmers kan engagera dig inom hållbarhetsfrågor under din studietid.

Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom hållbar utveckling. GMV fungerar som en plattform som initierar, driver, administrerar och stöttar mångvetenskapliga projekt och satsningar inom hållbar utveckling. Uppdraget är att skapa samverkan mellan och inom lärosätena och med viktiga samhällsaktörer för att generera och nyttiggöra kunskap om hållbar utveckling. Vid GMV finns forskarnätverk, studentsamverkan, interaktion mellan forskning och policy, Göteborgs universitets miljöledningsarbete, och en rad olika verksamheter, projekt och nätverk. På GMV arbetar ca 45 personer och vi finns på Chalmers, campus Johanneberg.

Arbetsuppgifter

GMV söker nu en medarbetare som vill vara med och utveckla centrets studentverksamheter inom ramen för Student Sustainability Hub. Inom Student Sustainability Hub samlas centrets studentverksamheter. Student Sustainability Hub arrangerar aktiviteter för, av och med studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet med syfte att öka kunskapen om, och att inspirera studenter att agera för hållbar utveckling. Exempel på aktiviteter är evenemang, seminarier, kommunikationskampanjer och lärosätenas gemensamma hållbarhetsvecka Act Sustainable.

Tjänsten innebär att du är med i alla delar av Student Sustainability Hubs verksamheter och följande arbetsuppgifter kan förekomma: projektledning, deltagande i relevanta möten och forum, kommunikation, mötes- och eventplanering, administration, och operativt arbete. I tjänsten finns viss flexibilitet och vi ser gärna att du i din ansökan specificerar nya eller redan existerande områden, projekt eller aktiviteter du skulle vilja arbeta mer med.

I rollen arbetar du nära projektledare för Student Sustainability Hub och dess övriga medarbetare. Du kommer också i hög utsträckning samverka med både studenter och medarbetare vid både Chalmers och Göteborgs universitet och andra partners till Student Sustainability Hubs verksamheter. Vid GMV kommer du vara del i en arbetsplats med stort engagemang och intresse för hållbar utveckling. Du förutsätts ha en mycket god social förmåga och en vilja att samverka med andra. Du behöver också vara duktigt på att strukturera ditt arbete.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha en pågående utbildning på heltid på minst kandidatnivå med förväntad examen eller avslut av studier efter december 2022. Det är önskvärt att du studerar vid Göteborgs universitet eller Chalmers Tekniska Högskola. Din utbildning ska gärna ha inriktning mot hållbar utveckling. Vi söker dig med stort intresse för hållbar utveckling och goda kunskaper inom området. Du är kreativ, driven och strukturerad i ditt sätt att arbeta och du har god samarbetsförmåga.

Vi ser också att du har:
• Erfarenhet och kunskap av att arbeta med hållbarhetsfrågor – aningen genom ideellt engagemang eller arbetslivserfarenhet
• God skriftlig och muntlig kommunikativ förmåga på engelska
• Erfarenhet från att planera och arrangera olika typer av möten och evenemang.
Meriterande erfarenheter och kunskaper
• Erfarenhet av att arbeta med sociala medier eller annat kommunikationsarbete
• Erfarenhet av att arbeta med studentengagemangsfrågor.
• God kännedom om studentföreningar och studentkårer i Göteborg.
• Erfarenhet av projektledning

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 20 % fram till december 2022, med placering vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänstebenämning för anställningen är administrativ assistent.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Karin Bylund, projektledare 031- 786 46 73 , karin.bylund@gu.se
Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-12-08

Läs mer och ansök här: Till annonsen!

AV: Hugo Gustafsson

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?