Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studenterna håller i taktpinnen på Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka

Nyhet: 2021-11-23

Med ett sprudlande mingel på Studenternas Hus som avslut har Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable 2021 packat ihop för det här året. På scen fanns studenter och forskare som deltog på COP26 i Glasgow, tre studenter tog emot GUSTA-priset och danslärare framförde en koreografi som gestaltade årets tema: Faktivism – Fatta din fakta!

I en hel vecka har Studenternas Hus mitt i Göteborg fått stå arean för Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable 2021. Veckan är öppen för alla på universiteten men riktar sig i första hand till studenterna och i år har just studenterna klivit fram som centrala programpartners. Varje dag hela veckan har en studentförening eller samverkande föreningar arrangerat lunchevenemang tillsammans med inbjudna gäster.

- Tillsammanskraft är ett viktigt ledord för hållbarhetsveckan och veckan hade aldrig varit den samma utan våra partners och deras tid, resurser och engagemang. I år har vi gett studenternas hållbarhetsföreningar en plattform varje dag under hela Act Sustainable, och dom har verkligen levererat. Det märks att studenterna kan sina frågor och känner sin publik. Act Sustaianble ska kunna vara en arena av och för studenterna, till hela Chalmers och Göteborgs universitet, säger Karin Bylund, projektledare för Act Sustainable.

Veckan har bland annat bjudit på workshop med Nationella samordnaren för Agenda 2030, föreläsningar, provsmakning av alger, forskarsamtal om vetenskap och desinformation samt boksamtal med Maja Lunde. Hållutkik efter filmen med forskarsamtalet om desinformation och vetenskap som kommer publiceras inom kort. Här och nu kan du läsa om boksamtalet med Maja Lunde och rapporten från COP26.

Här kan du läsa om boksamtalet med Maja Lunde, arrangerat av Chalmers Library, DRICKS och Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV: Till artikeln Författare till bästsäljare om klimatet besökte Chalmers bokcirkel

Här kan du läsa om panelen som deltog på COP26 i Glasgow: Till artikeln Forskare och studenter rapporterade från klimattoppmötet

Hållbarhetsveckan Act Sustainable

Act Sustainable är Chalmers och Göteborgs universitets årliga hållbarhetsvecka för studenter, forskare, lärare och annan personal. Ambitionen är att föra universiteten närmare varandra i multidisciplinära perspektiv på hållbar utveckling genom inspiration och kunskap. Veckan organiseras av Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Läs mer om Act Sustainable här: Till actsustainable.se (information på engelska)
 

AV: Hugo Gustafsson

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?