Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Studenter från Globala studier vann hållbar humortävling

Nyhet: 2018-10-04

Det första Göteborgska studentpriset för hållbar humor delades ut till två studenter i samband med studentveckan Act! Sustainbles avslutning på Operan i lördags. Två studenter vid Göteborgs universitet fick dela på årets pris i en tävling som var öppen för alla studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet.

En jury bestående av forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet utsåg Veronica Kecki och Henrik Moldén till vinnare, båda studenter vid Globala studier. Priset bestod av ett diplom med juryns motivering, en bok om vetenskap och humor och ett årskort på Universeum. En av jurymedlemmarna är Ola Sigurdson, professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Göteborgs universitet.
- Jag har forskat om humor, filosofi och teologi i hittills sju år, så det var en självklarhet att ställa upp i en jury för ett humorpris för att provköra mina teorier. De båda vinnarna visar båda på sitt sätt att en teori om humor aldrig kan förutsäga vad som är roligt.

Juryns motiveringar:
"VeroVinnande bidrag 1nica Keckis tävlingsbidrag visar genom att använda ett vykort adresserat till mänskligheten, möjligheterna som återvinning kan ge ur ett icke-antropocentriskt perspektiv. Bidraget är genom sin form och oväntade synvinkel kul, slagkraftigt och visuellt effektivt. Hållbarhetskopplingen är tydlig genom att exempel på upcycling används för att visa på möjligheter när avfall ses som resurser som kan ges ett högre värde."

 
 Vinnande bidrag 2

"Henrik Moldéns tävlingsbidrag tar fasta på en tvetydig ordvits med förankring både i göteborgsvitsandet och det torrt studentikosa skämtandet. Bidraget är kul och överraskande men leder också till eftertänksamhet eftersom det anspelar både på det akademiska regelverket där formen till synes är viktigare än innehållet och på möjliga framtida regler där studenters examen förutsätter korrekt källsortering av avfall."

 Juryn bestod av följande personer:
Anne Algers, Universitetslektor i högskolepedagogik, Göteborgs universitet
Henrikke Baumann, Professor i miljösystemanalys, Chalmers
Maria Djupström, Hållbarhetsstrateg, Chalmers
Louise Jansson, Student Sustainability Coordinator, Göteborgs universitet
Ola Sigurdson, Professor i tros- och livsåskådningsvetenskap, Göteborgs universitet
Thomas Sterner, Professor i miljöekonomi, Göteborgs universitet
Arjen Wals, Gästprofessor vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet & GMV

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://we.gu.se/aktuellt/n//studenter-fran-globala-studier-vann-hallbar-humortavling.cid1588124?feedbackForm=true&keepArticle=true&returnAddress=http%3A%2F%2Fwe.gu.se%2Faktuellt%2Fn%2F%2Fstudenter-fran-globala-studier-vann-hallbar-humortavling.cid1588124&recipientName=GMV&encodedEmail=Z212QGd1LnNl
Utskriftsdatum: 2023-09-27