Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Stort intresse från Göteborg i Formas-utlysning

Nyhet: 2020-03-19

Nätverksträff, november 2019.I november 2019 arrangerade Göteborgs centrum för hållbar utveckling ett mycket uppskattat informationsmöte och match making-event om Formas nya utlysning Att förverkliga de globala hållbarhetsmålen i samarbete med Forsknings- och innovationskontoret på Göteborgs universitet. Enligt Formas var intresset från Göteborg ovanligt stort vid denna utlysning.

Framförallt utmärker sig Göteborgs universitet, som är huvudsökande på 21 ansökningar vilket motsvarar 12% av alla ansökningar. Bara Lunds universitet är huvudsökande på fler ansökningar. Chalmers står som huvudsökande på 9 ansökningar.

- Det är omöjligt att säga med säkerhet att mötet vi anordnade bidrog till det stora intresset från göteborgsforskare, men jag hoppas att det skapade bättre förutsättningar för riktigt bra ansökningar, säger Caroline Petersson, projektledare på GMV och en av mötesarrangörerna.

På grund av ett stort intresse för utlysningen beslutade Formas forskningsråd i februari att skjuta till ytterligare 100 miljoner kronor till utlysningens budget. Totalt skickades 174 ansökningar in, och den nya budgeten som ska fördelas är 200 miljoner kronor. Beslut om vilka projekt som beviljas är senarelagt till september.

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?