Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Save the Date för Act Sustainable 2021

Nyhet: 2021-05-10

Hållbarhetsveckan Act Sustainable är här igen! Boka in 15–19 november i alla kalendrar, Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka är tillbaka. Återigen kommer studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten få en hel vecka fullspäckad med inspiration, forskning och kunskap för hållbar utveckling. Om läget tillåter kommer evenemanget arrangeras med fysiska möten här i Göteborg.

Markera 15–19:e november i dina kalendrar för en hel vecka hållbar utveckling. Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable är tillbaka i höst. Planeringsarbetet är i full gång men fortfarande i uppstartsfasen. Datumen är satta och modellen för arrangemanget kan delvis kännas igen från Act Sustainable 2020.

- Vi är i full gång med planeringsarbetet så programdetaljer och tema är fortfarande hemligt. Men det jag kan avslöja är att programpunkterna kommer ligga som förmiddags-, lunch- och eftermiddagspass. Vår ambition är att lunchpassen ska vara reserverade exklusivt för studentarrangörer. Det upplägget var en publikfavorit förra året och vi vill jättegärna möta vår publik i det! Säger Karin Bylund, projektledare för Act Sustainable.

Act Sustainable är Chalmers och Göteborgs universitets största hållbarhetsevenemang och riktar sig till studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten. Alla är välkomna att delta och programinnehållet brukar representera en mångfald av akademins perspektiv, forskningens olika ingångar och vikten av tvärvetenskap, ny kunskap och samverkan för att kunna tackla samhällets stora utmaningar.

Under veckan planerar Forskarnätverket för hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet att arrangera ett rundabordssamtal för forskare.

- Under Act Sustainable-veckan planerar jag ett Researchers Roundtable for Sustainability. Jag kommer bjuda in till ett samtal om hur forskare och forskargrupper kan bidra till hållbara transformationer. Rundabordssamtalen kommer att inledas med inspel av forskare från Chalmers och Göteborgs Universitet, följt av diskussioner i mindre grupper där alla deltagare får bidra, säger Caroline Peterson, nätverkskoordinator för Forskarnätverket för hållbar utveckling vid GMV.

Arrangörerna hoppas att veckan ska kunna genomföras på ett sätt där deltagare kan och känner sig trygga med att träffas fysiskt på plats här i Göteborg. Huruvida det kommer vara möjligt får det aktuella läget med smittspridning och restriktioner avgöra. Om ett fysiskt evenemang inte är möjligt kommer andra alternativ presenteras.

- Vi hoppas såklart att det ska vara möjligt och kännas tryggt att träffas fysiskt. Det längtar vi nog efter allihop. Om läget i november tillåter och det känns tryggt kommer Act Sustainable att vara öppet på en hållbarhetsarena här i Göteborg där vi kan samlas och träffa varandra fysiskt. Om det däremot är ett läge där folksamlingar inte är lämpligt kommer vi såklart behöva träffas på andra sätt, säger Karin Bylund.

- Om nuvarande restriktioner dras tillbaka hoppas jag kunna avrunda Rundabordssamtalen med en middag för de deltagare som är medlemmar i Forskarnätverket för hållbar utveckling, säger Caroline Petersson.

Arbetet med att samla medarrangörer, konceptidéer och programpunkter pågår just nu. Vill du arrangera en programpunkt på Act Sustainable 2021? Tveka inte att höra av dig till Karin Bylund, projektledare för Act Sustainable! För löpande uppdateringar om Act Sustainable och andra studentaktiviteter för hållbar utveckling, följ Student Sustainability Hub i sociala medier.

Följ Student Sustainability Hub på Facebook: Till Facebook-sidan
Följ @studentsustainabilitygbg på Instagram: Till Instagram-sidan
Läs mer om Student Sustainability Hub: Till gmv.chalmers.gu.se/student

All information du behöver för att delta på Act Sustainable 2021 hittar du på Act Sustainables officiella webbsida så fort informationen blir publik: Till actsustainable.se

Vill du veta mer om Forskarnätverket för hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet? Läs mer här: Till gmv.gu.se/forskare

Om Act Sustainable

Act Sustainable är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma årliga hållbarhetsvecka för studenter, forskare, lärare och personal på universiteten. Även om namnet och formen har förändrats över tid har hållbarhetsveckan arrangerats sedan 2005. Act Sustainable arrangeras och administreras av Göteborgs centrum för hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Läs mer om Göteborgs centrum för hållbar utveckling: Till gmv.chalmers.gu.se

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?