Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Save the Date: Act Sustainable 2022 - Demokrati i ett föränderligt klimat

Nyhet: 2022-03-10

Gör dig redo för hållbarhetsveckan Act Sustainable. Boka in 14-18 November i alla kalendrar, Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka är tillbaka! Återigen kommer studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten få en hel vecka fullspäckad med inspiration, forskning och kunskap om hållbar utveckling. Evenemanget arrangeras som ett fysiskt arrangemang på ett campus nära dig!

Årets tema för Act Sustainable är Demokrati i ett föränderligt klimat (Democracy in a Changing Climate). Genom det här temat vill vi vidga deltagarnas förståelse för kopplingen mellan det samhälleliga och ekologiska klimatet. Hur påverkar de varandra och vilka synergier finns det i deras respektive utvecklingar på lång sikt. Vilka sociala effekter får klimatkrisen, och vilka sociala faktorer driver klimatkrisen framåt?

Hur påverkar bristen av, eller tillgången till mänskliga rättigheter, demokrati, inkludering och jämlikhet klimatet?

Årets tema valdes med flera stora politiska händelser under 2022 i åtanke. Till exempel mellanårsval i USA, riksdagsval i Sverige och den 20:e partikongressen i Kina. På samma dag som temat beslutades, beordrade President Putin av Ryssland en fullskalig invasion av Ukraina. Det här har såklart gjort frågor om demokrati, fred och rättvisa ännu mer angeläget och aktuellt.

Temasidan på Act Sustainables webb kommer snart uppdateras för att bättre återspegla rådande omständigheter.

Läs mer om årets tema på hemsidan (information på engelska :
Act Sustainable Hållbarhetsvecka | Tema (actsustainable.se)

Programmet

Act Sustainables program kommer likt förra årets bestå av inslag och programpunkter arrangerade av en rad olika aktörer på Chalmers och Göteborgs universitet. Likt tidigare år är stora delar av programmet öppet för både studenter och medarbetare med undantag för det forskarspår vi kallar Act Sustainable Reserach Conference. Reserach Conference är endast öppet för forskare (inklusive doktorander) och arrangeras under Act Sustainables förmiddagar.

Lunchprogrammet är likt tidigare år helt dedikerat åt studentledda sessioner där studenterna själva sätter agendan och håller i taktpinnen. Ansökan om studentledda sessioner öppnar i början av höstterminen.

Under eftermiddagsprogrammet varvas föreläsningar, workshops och seminarier arrangerade av olika aktörer så som centrum, forskargrupper, enheter och närverk vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Veckan avslutas med vårt årliga mingel och mässa dit alla Act Sustainables partners, deltagare och besökare bjuds in att delta.

Var med och bidra!

Vi letar nu efter aktörer som vill bidra till eftermiddagsprogrammet! Vi söker intressanta workshops, föreläsningar och andra arrangemang på årets tema. Hela Act Sustainables program arrangeras på engelska och programmet ska som helhet, i den mån det är möjligt, spegla många olika perspektiv och akademiska inriktningar såväl som årets tema. Vi strävar efter att skapa ett program med mångvetenskaplig ansats där många olika studenter och medarbetare känner sig välkomnade och hittar programpunkter som väcker deras intresse.

Vi verkar för att Act Sustainable ska vara en arena med högt i tak och låg tröskel, där diskussioner om vår tids stora utmaningar kan ta plats på ett konstruktivt sätt.

Är du intresserad av att arrangera en programpunkt? Kontakta Karin Bylund (karin.bylund@gu.se) snarast.

Frågor gällande Act Sustainable Reserach Conference ställs till Caroline Peterson (caroline.peterson@chalmers.se).

För löpande uppdateringar om Act Sustainable och andra studentaktiviteter för hållbar utveckling, följ Student Sustainability Hub i sociala medier.

Följ Student Sustainability Hub på Facebook: Till Facebook-sidan
Följ @studentsustainabilitygbg på Instagram: Till Instagram-sidan
Läs mer om Student Sustainability Hub: Till gmv.chalmers.gu.se/student

All information du behöver för att delta på Act Sustainable 2022 hittar du på Act Sustainables officiella webbsida så fort informationen finns tillgänglig: Till actsustainable.se (information på engelska)

Vill du veta mer om Forskarnätverket för hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet? Läs mer här: Till gmv.gu.se/forskare

Om Act Sustainable

Act Sustainable är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma årliga hållbarhetsvecka för studenter, forskare, lärare och personal på universiteten. Även om namnet och formen har förändrats över tid har hållbarhetsveckan arrangerats sedan 2005. Act Sustainable arrangeras och administreras av Göteborgs centrum för hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Läs mer om Göteborgs centrum för hållbar utveckling: Till gmv.chalmers.gu.se

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?