Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sätt agendan för Act Sustainable 2022!

Nyhet: 2022-09-23

Act Sustainable 2022 - person sitter på ett dammigt fält Den 14-18 november är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma hållbarhetvecka Act Sustainable tillbaka med en vecka full av event för studenter, forskare, lärare och annan personal. Vi efterlyser nu studenter på Chalmers och Göteborgs universitet som vill göra sin röst hörd under hållbarhetsveckan.

För att sätta studenters unika perspektiv på hållbarhetsfrågorna i rampljuset kommer hela hållbarhetsveckans lunchprogram att ledas av studenter. Studentledda grupper, föreningar, kommittéer, studentkårer och andra typer av studentorganisationer på Chalmers och Göteborgs universitet bjuds nu därför in till att vara en del av det officiella programmet för Act Sustainable 2022. Arbetsgruppen för Act Sustainable 2022 kommer att välja ut upp till fem studentledda sessioner till årets officiella program. Deadline för att skicka in förslag är 2 oktober 2022.

Demokrati i ett föränderligt klimat

Genom Act Sustainables tema 2022: Demokrati i ett förändrat klimat (Democracy in a Changing Climate), är ambitionen att deltagarna får utforska sambanden mellan det sociala och det ekologiska klimatet. Hur påverkar dessa områden varandra och vilka synergier kan ses i deras respektive utveckling över tid? Vilka sociala effekter har klimatkrisen och vilka sociala aspekter driver klimatkrisen? Hur påverkar bristen på, eller tillgången till, mänskliga rättigheter, demokrati, inkludering, fred och jämlikhet klimatet, – och tvärtom?

AV: GMV

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?