Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sara Petterson ny tf. verksamhetsledare för Urban Futures

Nyhet: 2022-08-31

Sara Pettersson har tillträtt som tillförordnad verksamhetsledare för Urban Futures. Sara har en lång erfarenhet från Göteborgs Stad och har varit engagerad i Urban Futures sedan starten 2020.

Sara Petterson har en gedigen erfarenhet från olika tjänster inom Göteborgs Stad bland annat från Kretslopp och vatten och Stadsledningskontoret. Sara kommer dela sin tid mellan Urban Futures och sin tjänst som Planeringsledare, klimat och miljö på Stadsledningskontoret, Göteborgs Stad. Sedan Urban Futures start har Sara varit samordnare för stadens engagemang inom Urban Futures och dessförinnan hade hon samma uppdrag inom Mistra Urban Futures. Där hon även var involverad i ett internationellt projekt kring Agenda 2030 och New Urban Agenda.

”Vi är så glada för att Sara Pettersson går in som tf. verksamhetsledare för Urban Futures. Sara har under många år varit aktiv i Urban Futures samordnargrupp och har god insyn i verksamheten. Vi välkomnar Sara och ska göra allt för att stötta henne i sin nya roll”, säger Kristina Mjörnell, Affärs-och innovationsområdeschef, RISE Research Institutes of Sweden och styrelseordföranden för Urban Futures.

Porträttbild Sara Pettersson”Jag har arbetat med Urban Futures i flera år och det är spännande att få kliva in i rollen som verksamhetsledare. Jag ser bland annat fram emot att arbeta närmare alla våra konsortieparter och dessutom får jag jobba i en grupp med lång erfarenhet av samverkan mellan akademi och praktik.", säger Sara Pettersson.

Urban Futures kansli är organiserat inom ramen för GMV – Göteborgs centrum för hållbar utveckling och Sara tar därmed även plats i GMV:s ledningsgrupp. Sara ersätter Marcus Jahnke, som tagit sig an ett nytt uppdrag som avdelningschef för Stadsmiljö, Miljöförvaltningen, Göteborgs Stad.

”Vi välkomnar Sara till GMV. Saras långa erfarenhet från Göteborgs Stad och samarbete med forskningen är otroligt värdefull för både Urban Futures och GMV i stort. Stadsutvecklingsfrågor kräver god samverkan och dialog mellan akademin och andra aktörer och är otroligt viktigt för hela regionen! Jag vill också tacka Marcus Jahnke för hans insatser under tiden som verksamhetsledare för Urban Futures och önskar lycka till med det nya uppdraget”, säger Pam Fredman, tf föreståndare för GMV.

Frågor?
Har du några frågor kontakta Jenny Sjödin, kommunikationsansvarig, Urban Futures, jenny.sjodin@chalmers.se.

Foto: Hugo Gustafsson

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?