Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Roger Olofsson Bagge mottagare av Eva Selin Lindgrens minnesfond 2019

Nyhet: 2019-04-17

För sjunde året delade Eva Selin Lindgrens minnesfond ut sitt stipendium på 40 000 kronor. Minnesfonden är instiftat för att uppmärksamma och främja miljövetenskaplig forskning och cancerforskning. Denna gång gick det till cancerforskaren Roger Olofsson Bagge och hans forskning om cancergenetik.

Motiveringen lyder: "Roger Olofsson Bagge är docent och överläkare i kirurgi. Han disputerade 2013 på en avhandling om regional behandling av melanom och han bedriver klinisk och translationell forskning om bröstcancer och malignt melanom. På kort tid har Roger blivit nationellt etablerad forskare och han erhöll nyligen en forskartjänst vid Wallenberg center för molekylär translationell medicin. Han har publicerat över trettio artiklar varav flera i högt rankade tidskrifter som Nature, PNAS och Cancer Res. En utmärkande egenskap hos Roger är hans innovativa tänkande där han bl.a. utvecklat en världsunik operationsmetod för lokal behandling av melanom, utvärderar nya metoder för behandling av bröstcancer och använder avancerad genetisk analys för att kartlägga tumörer av okänt ursprung."

Utdelning av pris och diplom ägde rum den 3 april.

Läs mer om Roger Olofsson Bagge

Läs mer om Eva Selin Lindgrens minnesfond

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?