Programmet för hållbarhetsveckan har öppnat!

Nyhet: 2022-10-05

Hållbarhetsveckan Act Sustainable med temat Demokrati i ett föränderligt klimat har släppt programmet för 2022 och öppnat registreringarna. Nu välkomnas alla studenter, forskare och personal att registrera sig för att säkra sin plats på Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma hållbarhetsvecka. Även forskarkonferensen Act Sustainable Research Conference har släppt sitt program. Veckan sträcker sig från 14-18 november på Studenternas hus.

Idag släpptes programmet för Act Sustainable 2022 och registreringarna har öppnat. Programmet sträcker sig mellan 14-18:e november och innefattar allt från föreläsningar och workshops till en forskarkonferens och studentledda sessioner. Act Sustainable riktar sig till alla studenter, forskare, lärare och personal på Chalmers och Göteborgs universitet. Du deltar genom att anmäla dig till de programpunkter du ska gå på, och du kan anmäla dig till hur många programpunkter som helst. Nästan hela programmet äger rum på Studenternas hus mitt i Göteborg.

Årets tema på Act Sustainable är Demokrati i ett föränderligt klimat (orig. Democracy in a Changing Climate). Så i år får alla som deltar utforska sambanden mellan det sociala och det ekologiska klimatet. Hur påverkar dessa områden varandra och vilka synergier kan ses i deras respektive utveckling över tid? Vilka sociala effekter har klimatkrisen och vilka sociala aspekter driver klimatkrisen? Veckan inleds med en föreläsning av Staffan I Lindberg, föreståndare för Varieties of Democracy Institute (V-Dem) vid Göteborgs universitet, och årets keynote speaker är Gunilla Reischl, Programchef för Utrikespolitiska institutets (UI) program för Global politik och säkerhet. Det här och mycket mer kan du läsa om i programmet på Act Sustainables webb.

Studentledda sessioner

Under hela hållbarhetsveckan är varje lunchpass reserverat för studentledda sessioner. Det innebär att studentföreningar och organisationer tar plats på scenen i Studenternas hus och lyfter de mest brännande frågorna. Ansökningsperioden är precis avslutad och inom kort kommer programmet fyllas på med studenternas egna programpunkter.

Forskarkonferens för hållbar utveckling

I år arrangeras forskarkonferensen Act Sustainable Research Conference som en del av hållbarhetsveckan och riktar sig främst till forskare och doktorander. Även den kommer ta plats på Studenternas hus under veckans sista dagar, 16-18:e november. Årets temat är Sustainability in times of declining democracy and increasing polarization: What knowledge and actions do we need? Det knyter an till Act Sustainables övergripande tema och kommer lyfta frågor om forskningsfinansiering och akademisk frihet i tider när demokratiska principer utmanas.

Om du vill veta mer om Act Sustainable och Act Sustainable Research Conference, besök actsustainable.se för mer information eller kontakta Karin Bylund, projektledare för Act Sustainable, eller Caroline Petersson, projektledare för Act Sustainable Research Conference. Om du vill vara helt säker på att inte missa något följ Gothenburg Student Sustainability Hub på Facebook och Instagram. Inför och under veckan kommer vi fylla #ActSustainable2022 med info, inspo och en inblick bakom kulisserna.

Se det fullspäckade programmet och anmäl dig här: Act Sustainable | Chalmers | University of Gothenburg (information på engelska)

Kontakt: Karin Bylund, projekledare Act Sustainable, karin.bylund@gu.se, Caroline Petersson, projektledare Act Sustainable Research Conference, caroline.petersson@chalmers.se

Följ oss i sociala medier:
Facebook: GothenburgStudentSustainabilityHub
Instagram: StudentSustainabilityGBG