Praktisera på Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) under hösten 2022

Nyhet: 2022-03-07

Nätverksgruppen på GMV söker praktikant till hösten 2022, sök nu!

Om praktiken

Som praktikant inom Nätverksgruppen följer du det dagliga arbetet för respektive verksamhets projektledare. Rollen innebär att du bland annat kommer medverka i planering och utförande av en rad evenemang och möten så som Act Sustainable 2022, nätverksträffar, styrelsemöten och seminarier. Inför och under Act Sustainable 2022 kommer du arbeta med volontärsamordning. Du kommer också vara involverad i arbetet med Agenda 2030 i Västs årskonferens, samt årsrapportering. I praktiken ingår uppgifter som är av både praktisk och administrativ karaktär. En större administrativ uppgift under din praktik är att gå igenom och rensa vår öppna databas för Forskarnätverket för hållbar utveckling från personer som ej längre är anställda på våra värduniversitet.

Praktikperioden är 20 veckor lång med start i början av september och avslut i mitten av januari. Praktiken är oavlönad och ska genomföras som en del i din utbildning.

Om Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV

Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom hållbar utveckling. GMV fungerar som en plattform som initierar, driver, administrerar och stöttar mångvetenskapliga projekt och satsningar inom hållbar utveckling. Uppdraget är att skapa samverkan mellan och inom lärosätena och med viktiga samhällsaktörer för att generera och nyttiggöra kunskap om hållbar utveckling. Vid GMV finns forskarnätverk, studentsamverkan, interaktion mellan forskning och policy, Göteborgs universitets miljöledningsarbete, och en rad olika verksamheter, projekt och nätverk. På GMV arbetar ca 45 personer och vi finns på Chalmers, campus Johanneberg.

Om Nätverksgruppen på GMV

I nätverksgruppen ingår olika nätverk och projekt med fokus på hållbar utveckling. Bland annat ingår Agenda 2030 i Väst, Forskarnätverket för hållbar utveckling och Student Sustainability Hub. Gemensamt för verksamheterna är att de mot sina respektive målgrupper arbetar för att öka kunskapen om hållbar utveckling samt att skapa möten och plattformar där olika fält och sektorer möts för att utbyta kunskap. Agenda 2030 i Väst är ett samverkansforum som syftar till att engagera och stimulera till partnerskap mellan näringsliv, akademi samt offentlig och idéburen sektor i Västsverige runt Agenda 2030. Forskarnätverket och Student Sustainability Hub engagerar ett stort antal forskare respektive studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Kvalifikationer

Du som söker praktik hos oss ska ha en pågående utbildning på heltid på minst kandidatnivå, gärna med inriktning mot hållbar utveckling. Vi söker dig med stort intresse för hållbar utveckling och goda kunskaper inom området. Du är driven och strukturerad i ditt sätt att arbeta och du har god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är flexibel och öppen för att det uppgifter under praktiken, i mån av tid. Visst kvällsarbete kan förekomma.

Vi ser också gärna att du har:

• Erfarenhet av rapportskrivning och god analytisk förmåga.
  • God kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Erfarenhet av att arbeta med olika typer av möten, service och/eller evenemang.
  • Tidigare erfarenhet av volontärsamordning är meriterande.

Kontaktuppgifter

Vid frågor om praktikplatsen är du välkommen att kontakta Karin Bylund, projektledare, (0) 76 618 46 73, karin.bylund@gu.se.

Ansök

Ansökan skickas till Karin Bylund (karin.bylund@gu.se) senast 2022-04-20 och ska bestå av CV samt personligt brev.

AV: Hugo Gustafsson