Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Podcast: Plast i havet engagerade kronprinsessan

Nyhet: 2019-02-07

Kronprinsessan Victorias besök vid Göteborgs universitet satte fokus på pågående forskning kring plast i havet.
- Hon är en engagerad person med genuint intresse för miljöfrågor som verkligen ville lära sig mer om problemen med plast och möjliga lösningar, säger forskaren Bethanie Carney Almroth i Hav och samhälle Podcast

Stort engagemang 

Det blev besök i laboratorier och akvarier för att titta på aktuella försök och en lång diskussion om aktuell forskning kring plast i havet när kronprinsessan Victoria besökte Göteborgs universitet förra veckan. Hon kom för att träffa bland andra forskaren Bethanie Carney Almroth som tidigare träffat kronprinsessan vid FN:havskonferens i New York.

Hav och samhälle Podcast träffade Bethanie strax efter besöket för höra vilka frågor som togs upp, och vad hon anser vara de viktigaste frågorna just nu.

Bethanie Carney Almroth är ekotoxikolog och verksam vid institutionen för biologi och miljövetenskap. Hennes forskning handlar om miljöeffekter av plaster och plastrelaterade kemikalier där fokus ligger på effekter i fisk och havslevande organismer.

AV:

Artikeln publicerades först på: havochsamhalle.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?