Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pam Fredman tillförordnad föreståndare för GMV

Nyhet: 2022-05-12

Göteborgs universitets tidigare rektor Pam Fredman har tillträtt som tillförordnad föreståndare för Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV). Pam leder sedan tidigare ett förändringsprojekt för GMV och kommer nu också leda organisationens löpande verksamhet och verka som föreståndare fram tills årsskiftet.

Pam FredmanI oktober 2021 beslutade rektorerna för Chalmers och Göteborgs universitet om att påbörja ett förändringsprojekt för GMV med syfte att utveckla verksamheten för att bedriva en väl definierad samverkansuppgift. Då utsågs också Pam Fredman, tidigare rektor för Göteborgs universitet, till projektledare av förändringsprojektet, som leds av en styrgrupp med representation från ledning och kärnverksamhet från båda lärosätena. Ett av målen med förändringen är att renodla GMV:s uppdrag till att vara Chalmers och Göteborgs universitets huvudsakliga plattform för samverkan inom hållbar utveckling, och samtidigt se över om vissa delar av verksamheten skulle kunna överföras till andra delar av organisationen.

I maj utsågs Pam också till att leda GMV:s ordinarie verksamhet som tillförordnad föreståndare.

- Jag ser en oerhörd potential i att båda leda förändringen av GMV:s verksamhet och uppdrag och det dagliga arbetet. Med en förändrad organisation kan vi samverka med andra aktörer i samhället med ännu mer kraft och tydlighet, säger Pam Fredman.

GMV:s tidigare föreståndare Jan Pettersson hade ett förordnande som föreståndare som gick ut i maj 2022 och han har valt att tacka nej till det förlängda uppdrag som han fick erbjudande om. Jan är professor i atmosfärsvetenskap på Göteborgs universitet och ska nu fokusera på sin forskning. Han kommer dock fortsätta med några av sina andra uppdrag inom hållbar utveckling, bland annat som ordförande för leadership council för Sustainable Development Solutions Network (SDSN) Northern Europe.

- Vi har under de senaste fyra åren genomfört ett flertal förändringar inom GMV och stärkt våra erbjudanden till studenter och anställda inom våra två lärosäten och till externa parter. Jag önskar Pam och alla verksamma inom GMV stort lycka till i det fortsatta förändringsarbetet. För egen del ser jag fram emot att ägna mer tid till forskning och utnyttja de breddade kunskaper om hållbar utveckling jag fått under tiden på GMV. Jag ser också fram emot fortsatt samverkan kring hållbar utveckling inom flera nationella och internationella fora.

Läs även

GMV:s förändringsprojektet går vidare med dialoger

AV: GMV

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?