Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny webbsida ska bidra till hållbara värdekedjor

Nyhet: 2018-01-22

Forskning inom produkters miljöpåverkan under hela dess livscykel har pågått under ett par decennier. Metodik och kunskap har byggts upp och anammats av stora multinationella företag, men intresset i samhället har under senare åren ökat och ett större behov finns av att förmedla ut denna kunskap och metodik. Swedish Life Cycle Center lanserar i slutet av januari en ny webbsida som ska kunna sprida kunskap om livscykelfrågor på ett mer lättillgängligt sätt.

På den nya sajten kommer partners kunna diskutera aktuella ämnen och dela material sinsemellan, medan allmänheten kommer att mötas av fakta inom livscykelområdet, länkar till kurser och inspireras av goda exempel från olika tillämpningsområden.
 
Ulrika Georgsson, kommunikatör på Swedish Life Cycle Center anser att webbsidan kan fylla många funktioner.
– Genom hela utvecklingsprocessen har vi strävat efter att tillgodose behoven både hos våra erfarna partners och hos de som vill börja använda livscykelperspektivet, men är helt gröna. Vi vill med den nya sajten öka kunskapen hos båda grupperna och alla däremellan!

Den nya webbsidan utvecklades under hösten 2017 och lanseras den 1 februari 2018.

www.lifecyclecenter.se

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?