Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny rörelse samlar unga för hållbar utveckling

Nyhet: 2018-08-22

Bild från ReGeneration 2030 SummitÖver 70 ungdomar och unga vuxna från Danmark, Estland, Färöarna, Finland, Tyskland, Island, Lettland, Litauen, Norge, Polen, Ryssland och Åland, samlades helgen 18-19 augusti i Mariehamn på Åland för en första ReGeneration 2030 Summit organiserad av den nystartade rörelsen ReGeneration 2030.

Syftet med rörelsen ReGeneration 2030 är att få unga och unga vuxna att skapa förändring och en samlad röst för hållbar utveckling. ReGeneration 2030 Summit planeras bli ett årligen återkommande evenemang, och i år var mötet tematiserat kring globala målet nummer 12 om hållbar produktion och konsumtion. Deltagarna var med i workshopar som hölls av bland annat Filippa K, SIANI och Ikea. Mötet resulterade i ett manifest med principer och krav för rörelsen som kommer framföras till Nordiska Ministerrådets expertgrupp för hållbar utveckling.

Från SDSN Youth in Northern Europe deltog nätverkskoordinator Karin Bylund.
– Det var ett givande och kul möte. Manifestet som vi tog fram beskriver bland annat de krav unga ställer på näringslivet, och ett antal åtaganden som rörelsens medlemmar skriver under på. Här finns bland annat högre krav på cirkulär ekonomi och ökade ekonomiska incitament att göra hållbara val i vardagen, säger Karin Bylund.

Mer om ReGeneration 2030
ReGeneration 2030 är en nystartad rörelse för unga som utvecklats på initiativ av ungdomar och organisationer runt om i norden och Östersjöområdet bland annat LSU – Sveriges ungdomsorganisationer, SDSN Youth in Northern Europe, Rädda Barnen Åland, Council of the Baltic Sea States.

För mer information besök:
facebook.com/regeneration2030/
regeneration2030.org/partners
 

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?