Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny bok om att arbeta tillsammans för en hållbar framtid - En guide till hållbara städer

Nyhet: 2021-06-15

Många av samhällets utmaningar kräver bred och djupgående samverkan. De är helt enkelt så komplexa att ingen aktör kan lösa dem själva. Men hur kan olika samhällsaktörer tillsammans verka för en mer hållbar framtid, i en process där de lär från och med varandra?

Omslag bokDet är en av frågeställningarna som den nyligen publicerade boken Transdisciplinary Knowledge Co-production - A guide for sustainable cities utgiven av Practical Action Publishing tar upp.

I boken bidrar 49 författare från Kenya, Sydafrika, Sverige och Storbritanninen med erfarenheter och tillämpade metoder för så kallat transdisciplinärt samskapande i forskningsprojekt inom hållbar stadsutveckling. Det handlar om att forskare tillsammans med andra samhällsaktörer samskapar kring en komplex samhällsutmaning för att bättre förstå vad den handlar om, och bidra till förändring. Boken beskriver utmaningar och möjligheter som följer med sådan nära samverkan och erbjuder praktisk vägledning kring hur det kan gå till. Med det hoppas författarna inspirera fler till att ta sig an svårlösta samhällsutmaningar och verka för hållbar stadsutveckling tillsammans.

Boken är fritt nedladdningsbar via förlaget Practical Action Publishing; Transdisciplinary Knowledge Co-production for Sustainable Cities. Redaktörer är Kerstin Hemström, projektledare vid Urban Futures, tillsammans med David Simon, Henrietta Palmer, Beth Perry och Merrit Polk.

Urban Futures är en fortsättning på Göteborgsplattformen i den avslutade satsningen Mistra Urban Futures - ett internationellt center för hållbar stadsutveckling (2010-2019), där arbetet med boken inleddes.

Frågor?

Kontakta Kerstin Hemström, kerstin.hemstrom@chalmers.se

Bild: RCO.design

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?