Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljöprofessor får medalj av Handelshögskolan

Nyhet: 2019-10-21

Thomas Sterner mottar utmärkelsen från Per Cramér
Thomas Sterner och Per Cramér

Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap. Med denna utmärkelse vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande insatser för att utveckla skolans verksamhet.

Thomas Sterner är verksam på Institutionen för nationalekonomi med statistik på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Hans forskning kretsar kring utformningen av ekonomiska styrmedel för att hantera såväl lokala som globala miljöproblem. Thomas Sterner har en omfattande internationell erfarenhet, bland annat som en av huvudförfattarna till IPCCs (FNs klimatpanel) femte rapport, gästprofessor vid Collège de France i Paris och chefsekonom på Environmental Defense Fund (EDF) i New York. Under två decennier har han byggt upp Enheten för miljöekonomi (EEU) vid institutionen och bidragit till utvecklingen av forskning och utbildning inom området miljöekonomi. Med Gunnar Köhlin har han dessutom grundat det internationella nätverket Environment for Development.

Thomas Sterner får utmärkelsen Pro Studio et Scientia med följande motivering:
För att, med tydliga akademiska ideal, nyfikenhet och ett starkt samhällsengagemang, ha etablerat och utvecklat den miljöekonomiska forskningen och därmed bidragit till Handelshögskolans utveckling som en internationellt allt starkare akademi med hög samhällsrelevans.

Medaljen med tillhörande diplom delades ut i samband med Göteborgs universitets promotionshögtid den 18 oktober.

För ytterligare information kontakta:
Maria Norrström, kommunikationsansvarig
Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
031-786 1247, 0709-22 66 89, maria.norrstrom@handels.gu.se
 

AV:

Artikeln publicerades först på: www.handels.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?