Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utlysning tjänst Projektledare Centre for Sustainable Urban Futures

Nyhet: 2020-09-11

Ledig tjänst Projektledare Centre for Sustainable Urban Futures
Ref PAR 2020/1041


Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, är Chalmers och Göteborgs universitetsgemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom hållbar utveckling. Det innebär att vi fungerar som en kunskapsplattform som initierar, driver, administrerar och stöttar mångvetenskapliga projekt och satsningar inom hållbar utveckling. På GMV arbetar cirka 40 personer och vi finns på Campus Johanneberg vid Kapellplatsen.

Vid GMV bedrivs Centre for Sustainable Urban Futures. Centret styrs av ett konsortium bestående av åtta samarbetspartner: Göteborgs stad, Göteborgsregionen, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola, IVL och RISE. Verksamheten är en arena för samverkan mellan praktik och forskning för gemensam produktion av kunskap som bidrar till hållbar stadsutveckling i Västra Götaland. Till centret söker vi nu en projektledare.

Arbetsuppgifter

I tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att stötta utvecklingen av Centre for Sustainable Urban Futures tematiska fokusområden och kärnverksamhet och vara med i utvecklingen av hur centret initierar och stödjer gemensam kunskapsproduktion.

Det innebär bland annat att: 

Stötta verksamhetsledaren i utveckling och planering av verksamheten.
Medverka i utvecklingen av centrets rollfördelning och processer.
Medverka i och driva projektutveckling och ansökningsarbete.
Leda och koordinera projekt.
Leda utvecklingsprocesser med olika parter.
Genomföra forskningsuppgifter inom projekt.

Kvalifikationer

Nödvändiga kvalifikationer för tjänsten:

Avlagd doktorsexamen med relevant inriktning.
Erfarenhet av transdisciplinär kunskapsproduktion och samskapande av kunskap.
Erfarenhet av projektledning.
Erfarenhet av att skriva forskningsansökningar.
Analytiskt förhållningssätt.
Mycket god förmåga att ta egna initiativ.
Mycket god samarbetsförmåga.
Mycket god verbal förmåga i både svenska och engelska samt mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift på respektive språk.
Övriga kvalifikationer för tjänsten:

Tidigare erfarenhet av liknande arbete.
Erfarenhet av popularisering av forskningskunskap.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning om 100% med placering tills vidare vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av verksamhetsledaren för Centre for Sustainable Urban Futures: Marcus Jahnke, epost; marcus.jahnke@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-10-01

Läs mer om tjänsten och ansök här

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?