Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lansering av Sveriges vattenmiljö

Nyhet: 2019-06-05

Vill du få allmän kunskap om hur Sveriges vatten mår, från källa till hav, eller djupdyka och lära dig mer om våra vattenmiljöer och hur de undersöks? Den nya webbplatsen Sveriges vattenmiljö vänder sig till alla med intresse för vattenmiljöfrågor och ger dig för första gången en samlad presentation av miljösituationen i landets sjöar, vattendrag och hav.

Så var det äntligen dags. Den nya webbplatsen Sveriges vattenmiljö lanseras onsdagen den 5 juni på Havs- och vattenforum 2019. Den nya webbplatsen beskriver tillståndet i Sveriges alla vattenmiljöer och ersätter de tidigare tryckta rapporterna Sötvatten och Havet.

Miljöövervakning gör det möjligt att följa tillståndet i våra olika vattenmiljöer, där miljöproblemen i vissa fall liknar varandra, men i flera fall skiljer sig markant. På sajten kan du jämföra tillståndet i olika vatten och direkt se på kartan vilka trender som går upp och vilka som går ner. Du kan följa med på en resa om vattnets kemi i Göta älv och se vad som händer från källa till hav och mycket mer.

Sveriges vattenmiljö är resultatet av ett samverkansprojekt mellan både universitet och myndigheter. Havs- och vattenmyndigheten (HaV) och Naturvårdsverket står för finansiering av miljöövervakningen. På uppdrag av HaV arbetar Havsmiljöinstitutet med metodutveckling, miljöanalys av salta vatten och redaktionellt arbete. Sveriges lantbruksuniversitet ansvarar för att samordna miljöanalys av sötvatten.

Välkommen in på Sveriges vattenmiljö och lär dig massor om hur våra vatten mår!

Besök webbplatsen sverigesvattenmiljo.se

Läs mer om projektet Sveriges vattenmiljö

Läs pressmeddelandet

AV:

Artikeln publicerades först på: havsmiljoinstitutet.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?