Klimatforskare på DN Debatt: "Vi stödjer Greta och skolungdomarna"

Nyhet: 2019-03-15

Sedan industrialiseringens början har vi använt omkring fyra femtedelar av den mängd fossilt kol som får förbrännas för att vi ska klara Parisavtalet. Vi har bara en femtedel kvar och det är bråttom att kraftigt reducera utsläppen. Det har Greta Thunberg och de strejkande ungdomarna förstått. Därför stödjer vi deras krav, skriver 270 klimatforskare, däriband en rad forskare från Chalmers och Göteborgs universitet, på DN Debatt 190314.

Läs debattartikeln

I dag, fredag den 15 mars, genomförs en unik global manifestation, Global Strike for Future, planerad på 1325 platser i 98 länder. Studentorganisationerna inom hållbarhet vid Chalmers och Göteborgs universitet, Gothenburg Student for Sustainability Alliance (GSSA), kommer att delta i strejken och har bland annat haft workshop för att göra plakat och tagit initiativet till ett Facebook-event för att få fler att delta. Flera studenter och forskare från Göteborgs universitet finns representerade i programmet. Läs programmet här.