Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

HDK-student illustrerar kvinnodagen med inspiration från Globala målen

Nyhet: 2019-03-07

Illustration 8 mars
Hallå där Gabrielle Billsten, student som läser kandidatprogrammet i design på HDK, Högskolan för Design och konsthantverk på Göteborgs universitet. Du har tagit fram illustrationen som Göteborgs universitet använder på internationella kvinnodagen, som är inspirerad av det femte globala målet för hållbar utveckling om jämställdhet.

Hur har du arbetat?
Jag har arbetat utifrån tecknet för jämställdhet och med inspiration från typografi. I illustrationen syns min abstraherade version av tecknet för jämställdhet, tolkat utifrån mål 5 i Agenda 2030, där jag lagt till delar för att skapa en visuellt tilltalande komposition. Min tanke var att skapa ett uttryck som skulle kunna intressera en bred målgrupp och skapa nyfikenhet för eventet. Formerna har jag först skissat upp för hand och sedan arbetat vidare med i ett designprogram på datorn.

Vad betyder jämställdhet och hållbar utveckling för dig?
Jag är född på 90-talet och för mig är jämställdhet i samhället en självklarhet. Jämställdhet hänger ihop med rättvisa och allas lika rätt till den här planetens resurser. Det borde inte vara sådana globala skillnader. För att påskynda förändringen mot ett mer jämställt samhälle tycker jag att det är viktigt att man har civilkurage och når ut med information om jämställdhetsfrågor.

Vad vill du arbeta med sedan?
Det hade varit väldigt roligt att tolka och illustrera fler av de globala målen. Jag motiveras särskilt till att få illustrera något som är så viktigt. Jag vill också arbeta med att ta fram grafisk identitet, skapa typografi, illustrationer och rörlig bild, men även textiler, klädesplagg och andra produkter intresserar mig.

Läs mer

Göteborgs universitets evenemang 8 mars

Kvinnor och jämställdhet uppmärksammas på Chalmers

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?