Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hav och samhälle lanserar Podcast

Nyhet: 2017-12-11

För att öka intresset för havsfrågor och nå ut till en bredare publik lanseras Hav och samhälle Podcast från Göteborgs universitet. I den nya podcasten hoppas vi kunna bidra till att sprida kunskap och väcka intresse för frågor som rör havet på olika sätt.

Första avsnittet spelades in på Tjärnö marina forskningsstation samtidigt som evenemanget Havsforskningsdagarna hölls där i början av december.

Kommunikatören Albin Dahlin samtalar med Kerstin Johannesson, forskare inom Marinbiologi, Lena Gipperth, föreståndare för centrum för Hav och samhälle och
Sverker Jagers, Föreståndare för CeCAR (Centre for Collective Action Research).

Huvudfrågorna i detta första avsnitt handlar om varför det är viktigt att koppla ihop frågor om hav och samhälle. Det blir också ett samtal om varför frågor som rör havet engagerar så många och vilka man de största problemen för haven idag. Dessutom ställs frågan om forskare och akademiker borde ta större plats i debatten för att vara med och förändra och påverka?

Vad vill du höra i kommande podavsnitt? Hör av dig till oss med idéer. 
 

 

 

 

 

 

AV:

Artikeln publicerades först på: havochsamhalle.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?