Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handelshögskolan utsedd till förebild i FN-stött hållbarhetsinitiativ

Nyhet: 2020-02-27

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har utsetts till medlem av en internationell grupp som, under två år, kommer att arbeta tillsammans för att utveckla handelshögskoleutbildningar och stötta initiativ som främjar uppfyllandet av FN:s globala hållbarhetsmål och en positiv samhällsutveckling.

Programmet kallas ”PRME Champions 2020-2021” och organiseras av det FN-stödda initiativet Principles for Responsible Management Education (PRME). Utbildning inom ledarskap och ekonomi spelar en viktig roll i att förse nästa generations ledare med kunskaper och verktyg för att kunna bidra till att de globala hållbarhetsmålen i FNs Agenda 2030 nås. Många handelshögskolor jobbar aktivt med detta, men mycket arbete återstår. Som ”PRME Champions” kommer de medverkande institutionerna att tillsammans utveckla idéer för hur utbildning vid handelshögskolor kan utvecklas för att bättre bidra till att samhället möter de globala målen.

– Vi är stolta över att ha blivit utvalda som en PRME Champion 2020-2021. Det är en tydlig bekräftelse av vårt arbete med att effektivt integrera hållbarhetsperspektiv i våra verksamheter. Inför framtiden innebär det nya möjligheter för oss att utvecklas i nära samarbete med andra starka, framåtsträvande handelshögskolor med syftet att främja förverkligandet av FNs hållbarhetsmål, säger Per Cramér, rektor för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har lång erfarenhet av att arbeta med hållbarhet. Sedan 2013 har hållbarhet integrerats i alla program på kandidatnivå. På Handelshögskolans institutioner bedrivs forskning som relaterar till alla de 17 globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030, och inom några mål är forskningen särskilt omfattande, som anständiga arbetsvillkor & ekonomisk tillväxt (mål 8), hållbara städer och samhällen (mål 11), hållbar konsumtion och produktion (mål 12) samt bekämpa klimatförändringarna (mål 13).

Om PRME Champions 2020-2021

Detta är den fjärde omgången av programmet. 37 handelshögskolor från olika delar av världen medverkar och kommer att dela med sig av kunskaper, lära av varandra och ta fram nya idéer kring hur integrationen av hållbarhet kan ske. Resultaten kommer att komplettera den ”Blueprint for SDG Integration in Business Schools” som arbetats fram i tidigare omgångar av ”PRME Champions” (den första versionen av dokumentet publiceras i april 2020).
https://www.unprme.org/how-to-engage/champions.php
 

AV:

Artikeln publicerades först på: www.handels.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?