Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hallå där Louise Jansson

Nyhet: 2018-06-28

….student sustainability coordinator, Göteborgs centrum för hållbar utveckling, som ska åka till Almedalen och medverka i seminariet Tvärvetenskap är framtiden, men hänger universiteten med? som anordnas av Mistra Urban Futures genom Västsvenska Arenan och Göteborgs universitet.

Vad tar du med dig för tankar till seminariet?
– Vad jag tror är viktigast är att inte bara fokusera på att högskoleutbildningar ska ge grundläggande kunskap om hållbarhet utan även att samtliga ämnesdiscipliner ska uppmuntra till ett transformativt lärande, som kan beskrivas som ett lärande där en blir medveten om sina egna föreställningar och perspektiv och på så sätt kan bli mer öppen för förändring och förståelse för komplexa utmaningar. Studenter behöver genom sin utbildning bli förberedda på att kommunicera med personer från andra discipliner för att kunna arbeta med samhällsutmaningar på ett tvärvetenskapligt sätt. Jag tror också att det är betydelsefullt att studenter förstår att de är viktiga samhällsaktörer och kunskapsproducenter, därför vill jag se att studenternas aktörskap stärks genom att de bjuds in till diskussioner och förändringsprocesser om hållbar utveckling på universiteten samt att de hela tiden är delaktiga i att forma utbildningen.

Om seminariet

Tid: 1 juli kl 13:30 - 14:30
Plats: Strandvägen, H553, Visby
Arrangör: Göteborgs universitet, Västsvenska Arenan, Mistra Urban Futures

Mer information om seminariet

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?