Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hallå där Karin Bylund

Nyhet: 2018-09-20

...projektledare för Act! Sustainable, hållbarhetsveckan för studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet som går av stapeln 24-28 september.

Vad är syftet med Act! Sustainable?
Syftet är att inspirera studenter att agera för hållbar utveckling på olika sätt. Men också att visa hur brett och mångfacetterat hållbar utveckling kan vara. Många tenderar att tro att det bara handlar om klimatförändringar och smältande isar – men hållbar utveckling handlar om så mycket mer! Sociala frågor, inkludering, fattingdomsbekämpning, hälsa och mycket annat.

Hur har ni tänkt när ni har satt samman programmet?
Vi ville ha ett brett program som kan tilltala olika typer av studenter och ämnen. Hållbarhet behöver genomsyra alla möjliga olika typer av professioner i framtiden så för oss har det varit viktigt att kunna visa på bredden i vad hållbarhet kan vara!

Kan du tipsa om några spännande programpunkter?
Ja absolut! Bland annat har vi haft lyxen att kunna bjuda in Heidi Andersson som inte bara är elvafaldig världsmästare i armbrytning men också satsar på att bli helt fossilfri till 2025! Hon kommer till Handelshögskolan tisdagen den 25 september. Vi har också en härlig invigning med livepod och knyter sedan ihop veckan med en stor avslutningsdag på Göteborgsoperan med temat hållbarhet och kultur.

Vilket är ditt eget bästa hållbarhetstips?
Det bästa tycker jag är att fundera över vad en kan göra annorlunda i sin egen vardag, så som att äta mer växtbaserat, fundera över sina inköp och inte minst försöka prata med andra om hållbarhet! Många bäckar små skapar en stor flod!

Ta del av programmet och mer information på www.actsustainable.se
 

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?