Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GMV:s förändringsprojekt går vidare med dialoger

Nyhet: 2022-05-12

Förändringsprojektet för Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) har pågått sedan oktober 2021 då rektorerna för Chalmers och Göteborgs universitet beslutade att påbörja en process med syfte att utveckla GMV:s verksamhet för att bedriva en väl definierad samverkansuppgift. Ett tydligare verksamhetsuppdrag håller nu på att tas fram av projektgruppen och styrgruppen för förändringsprojektet i dialog med berörda partner.

Förändringsprojektet leds av Pam Fredman, tidigare rektor för Göteborgs universitet, och sedan maj 2022 också tillförordnad föreståndare för GMV. Förändringsprojektets styrgrupp består av representanter från ledning och kärnverksamhet från båda lärosätena. Ett av målen med förändringen är att renodla GMV:s uppdrag till att vara Chalmers och Göteborgs universitets huvudsakliga plattform för samverkan inom hållbar utveckling, och samtidigt se över om vissa delar av verksamheten skulle kunna överföras till andra delar av lärosätena. En av anledningarna till förändringsarbetet är hållbar utveckling fortsätter integreras på bred front och hållbarhetsarbetet nu drivs på många håll inom Göteborgs universitet och Chalmers och rollerna behöver förtydligas.

Nu tar projektledaren Pam Fredman fram underlag för hur samarbetet för en förnyad organisation med nytt verksamhetsuppdrag skulle kunna utformas. I uppdraget ingår även att utreda vilka verksamheter som med fördel skulle kunna flyttas till respektive lärosäte, till exempel till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och hur den nuvarande miljöledningsenheten skulle kunna överföras till Göteborgs universitet. Arbetet sker i nära dialog med lärosätenas ledningar och berörda partner inom och utanför akademin.

Förändringsprojektet ska vara slutfört 2022-12-31.

- Det är med stor respekt och engagemang för en hållbar samhällsutveckling som jag har åtagit mig först uppdraget att leda förändringsprojektet och nu också uppdraget som tf föreståndare vid GMV. Här finns stor kompetens och erfarenhet att stödja och utveckla samverkan mellan akademin och samhällets olika aktörer med fokus på hållbarhet. Med förändringsarbetet är målet att finna former för att stärka hållbarhetsarbetet inom universiteten och i samhället, lokalt, regionalt och globalt, säger Pam Fredman

Organisation av GMV:s förändringsprojekt:

Styrgrupp

Projektet styrs av en styrgrupp där följande representanter ingår:

Från Chalmers:

  • Fredrik Nilsson, Vicerektor för campus och hållbar utveckling, Chalmers ledningsrepresentant samt vice ordförande
  • Maria Elmquist, prefekt institutionen för teknikens ekonomi och organisation, representant från akademisk ledningsnivå
  • Sofia Hellström, studentrepresentant Chalmers


Från Göteborgs universitet:

  • Mette Sandoff, tf. prorektor, Göteborgs universitets ledningsrepresentant samt ordförande för styrgruppen
  • Malin Broberg, dekan vid samhällsvetenskapliga fakulteten, representant från akademisk ledningsnivå
  • Ingela Dahllöf, prodekan vid naturvetenskapliga fakulteten, representant från akademisk ledningsnivå
  • Daniel Johansson, studentrepresentant Göteborgs universitet

Projektgrupp:

Pam Fredman tf föreståndare vid GMV är projektledare. Det administrativa stödet till projektledaren utförs av Jenni Strömstad, tf administrativ chef på GMV.

Läs även:

 

AV: GMV

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?