Fullsatt seminarium om psykisk ohälsa och stress i arbetslivet

Nyhet: 2019-03-07

Åhörare på seminarium

Den 19 februari arrangerade Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) vid GMV vårens första seminarium i centrumets seminarieserie om hållbart arbetsliv. Under eftermiddagen fick de cirka 350 deltagarna lyssna till presentationer av forskning inom området psykisk ohälsa och stress i arbetslivet och ställa frågor till forskarna.

Seminariets första talare var Ola Leijon, enhetschef och forskare vid Inspektionen för Socialförsäkringen som talade om svårigheten i att bedöma rätten till sjukpenning i samband med psykisk hälsa. Därefter medverkade Elisabeth Björk Brämberg, forskarassistent från Karolinska Institutet som talade om vikten av samverkan för återgång i arbetet. Seminariet avslutades sedan av Lisa Björk, projektledare, och Ingibjörg Jonsdottir, professor, från Institutet för Stressmedicin inom Västra Götalandsregionen som talade om stress och psykisk ohälsa under rubriken ”Arbetsplatsen – tur och retur”.

Se filmade presentationer från seminariet