Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Forskare på DN Debatt: "Storföretags mål leder för sällan till handling"

Nyhet: 2020-09-16

Med FN:s ramverk för hållbar utveckling, Agenda 2030, kommer en bred uppmaning till alla att ställa om mot hållbarhet. Nu när stora summor av samhällets medel riktas till att snabbstarta ekonomier nedtryckta av en pandemi erbjuds en ny möjlighet. Det förutsätter att vi inte bara lyfter fram vad vi redan är duktiga utan att vi även kan tackla våra svagheter – var och hur får våra beteenden oönskade konsekvenser?

Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) vid Chalmers och Göteborgs universitet erbjuder ett öppet verktyg för att stimulera lärande och förståelse för hur verksamheter påverkar de globala målen för hållbar utveckling. Ansatsen är en självutvärdering av projekt, innovationer eller verksamhetsområden för att identifiera och beskriva styrkor, svagheter och kunskapsluckor ur ett hållbarhetsperspektiv. Verktyget kan vara ett viktigt första steg inom industri, akademi och politik till att undvika grönmålning och istället ta oss an de hållbarhetsutmaningar vi står inför. Detta är en del av budskapet i en debattartikel på DN Debatt 7 september. Bakom artikeln står Filip Johnsson, professor i uthålliga energisystem, Chalmers, Ida Karlsson, doktorand, Chalmers, Johan Rootzén, forskare, Handelshögskolan, Göteborgs universitet, Anders Ahlbäck, projektledare, GMV, och Mathias Gustavsson, forskare, IVL svenska miljöinstitutet.

Läs debattartikeln

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?