Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

FN-chef besökte GMV

Nyhet: 2019-06-27

Ulrika Modéer är chef för externa relationer och påverkansarbete på UNDP – FN:s utvecklingsprogram. I maj besökte hon Göteborg och deltog i ett rundabordssamtal om universitetens roll i Agenda 2030 och hur vi kan skapa en bra samverkan mellan forskning och beslutsfattande i arbetet.

Rundabordssamtalet hölls på Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) och handlade om UNDP:s behov av forskningsbaserad kunskap samt olika samverkansinitiativ vid Chalmers och Göteborgs universitet med fokus på hållbar utveckling i låg- och medelinkomstländer. Vid samtalet deltog ledningsrepresentanter samt forskare från Göteborgs universitet och Chalmers.

– Med kontor i de flesta av FN:s medlemsländer är UNDP en spännande samarbetspartner för Chalmers och Göteborgs universitet. En intressant idé vi diskuterade var möjligheten för studenter att göra praktik vid UNDP:s landkontor. Hittills har samarbetet med UNDP varit väldigt begränsat, men förhoppningsvis kan detta samtal leda vidare till intressanta samarbeten med UNDP för både studenter och forskare, säger Daniel Slunge vid GMV som ledde rundabordssamtalet.

Vid besöket i Göteborg höll Ulrika Modéer dessutom ett seminarium i universitets aula där hon presenterade och diskuterade FN:s arbete för att uppfylla de globala målen för hållbar utveckling. Ulrika Modéer utsågs också nyligen till hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

Läs också

UNDP-chefen Ulrika Modéer ny hedersdoktor vid Göteborgs universitet

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?