Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Elever från Lindholmens Tekniska Gymnasium tar hem Win Win Youth Award 2018

Nyhet: 2018-10-31

WIN WIN Gothenburg Sustainability Award är ett av världens största hållbarhetspriser som har delats ut sedan år 2000. I år instiftades ett nytt pris som riktar sig till elever i årskurs 3 på alla gymnasieskolor i Göteborg, WIN WIN Gothenburg Sustainability Youth Award. Uppdraget för eleverna är att komma på en projektidé kopplat till årets tema. I år var temat Industriell Symbios och det vinnande bidraget var ”Framtidens kost - integrationen av en växande industri” framtaget av Jonathan Westerdah, Gustav Kristensson och Johan Blomsterberg i klass TE3C på Lindholmens Tekniska Gymnasium.

Så här säger vinnarna själva om priset: "Det känns otroligt roligt att kunna ta del av vår tids största fråga, hållbar utveckling. Vi ser fram emot att fortsätta med vårt arbete och ha en riktig påverkan. Målet var aldrig för oss att vinna. Det var att väcka intresse för en hållbar framtid och det har vi lyckats med, tack vare den här tävlingen."

Eleverna tog emot sitt pris på prisceremonin den 24 oktober då vinnarna av WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, Kalundborg Symbiosis från Danmark, också tog emot sitt pris. Prissumman för Youth Award är 10.000 kr och ska användas till elevernas gymnasiearbete under vårterminen.

Juryns motivering lyder: "Årets pris går till en innovativ och framtidsorienterad projektidé. En väl avgränsad och tydligt formulerad projektbeskrivning med global utgångspunkt och plan för lokalt genomförande. Ni visar god medvetenhet kring områdets komplexitet och applicerar dessutom kulturella och beteendevetenskapliga perspektiv på hållbar utveckling. Er entusiasm för att genom industriell symbios hitta en lösning på en global utmaning engagerar och inspirerar!"

Juryn för WIN WIN Gothenburg Sustainability Youth Award består av:
• Mia Edofsson – Hållbarhetschef, Akademiska Hus
• Maria Hernroth – Hållbarhetschef, PEAB
• Kerstin Wernberg Appelström – Programchef, Universeum
• Helene Odenjung – Styrelseledamot WIN WIN Award och kommunalråd i Göteborg Stad
• Erik Sterner – Doktorand, institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap, Fysisk resursteori
• Björn Siesjö – Jurymedlem WIN WIN Award och stadsarkitekt i Göteborgs Stad

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://we.gu.se/aktuellt/n//elever-fran-lindholmens-tekniska-gymnasium-tar-hem-win-win-youth-award-2018.cid1592499
Utskriftsdatum: 2023-10-01