Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Cirkulär ekonomi i fokus hos Swedish Life Cycle Center

Nyhet: 2018-01-22

Genom att lyfta Cirkulär ekonomi på agendan vill Swedish Life Cycle Center öka kunskapen om kopplingarna mellan livscykelperspektivet och Cirkulär ekonomi. En serie aktiviteter kommer att genomföras tillsammans med forskare, utövare och beslutsfattare för att belysa frågeställningar som berör både cirkularitet och livscykelanalys.

– Än så länge finns det få färdiga svar på hur cirkulära affärsmodeller och flöden ska kunna nås, säger Sara Palander, föreståndare för Swedish Life Cycle Center. Vi är övertygade om att livscykelperspektivet och livscykelanalyser är avgörande för att fatta rätt beslut för att nå en hållbar Cirkulär ekonomi. Vår målsättning med seminarieserien är att belysa hur livscykelmetodiken kan tillämpas för olika beslutsfattande för att nå cirkulära flöden.

Startskottet för Swedish Life Cycle Centers serie kring Cirkulär ekonomi är en internkonferens för centrets partners den 7 februari 2018 och därefter kommer det att erbjudas öppna webinarier i ämnet för den nyfikne under hela våren.

Läs mer om Swedish Life Cycle Center

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?