Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Chalmers ny samarbetspartner i Göteborgspriset för hållbar utveckling

Nyhet: 2018-01-26

Göteborgspriset för hållbar utveckling är ett internationellt pris som årligen delas ut till en eller flera aktörer som bidrar till och arbetar för en mer hållbar framtid. Bland tidigare pristagare finns bland andra Al Gore, Kofi Annan och Margot Wallström. Priset finansieras bland annat med hjälp av samarbetspartners från näringsliv, kommun och akademi. Från och med 2018 är Chalmers samarbetspartner i priset.

– För Chalmers är det ett naturlig steg att gå in som samarbetspartner till priset som är helt i linje med vår vison – Chalmers för en hållbar framtid. I dag är det viktigare än någonsin att lyfta fram goda insatser och personer som inspirerar och lockar människor att engagera sig för en hållbar utveckling. Det vi gör i dag, och inte gör, påverkar världen och därmed kommande generationers liv lång tid framöver, säger Stefan Bengtsson, rektor och vd för Chalmers.

Ny verksamhetsledare
Verksamheten kring Göteborgspriset för hållbar utveckling har fram till årsskiftet varit uppdelad mellan Göteborg & Co och Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, vid Chalmers och Göteborgs universitet, men är från den 1 januari 2018 samlad på GMV.
– Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått detta förtroende, nu ska vi fokusera främst på att bygga en stabil och hållbar organisation parallellt som vi planerar för kommande prisceremoni och alla dess kringaktiviteter. Flytten till GMV skapar nya möjligheter till ett fördjupat samarbete med akademin vilket jag tror kommer skapa nya förutsättningar för både samarbeten och kunskapsöverföring, säger Nathalie Bödtker-Lund, nytillträdd verksamhetsledare, tidigare projektledare, för Göteborgspriset för hållbar utveckling.

Mer om Göteborgspriset för hållbar utveckling
Syftet med Göteborgspriset för hållbar utveckling är att lyfta engagemang som inspirerar och initiativ som omvandlar ord till handling för att vi gemensamt ska nå ett hållbart globalt samhälle. Prissumman är på 1 miljon svenska kronor. Vinnaren av priset utses av Göteborgsprisets jury, som består av fristående och kunniga personer från diverse olika bakgrunder. Varje år fokuserar Göteborgspriset för hållbar utveckling på ett specifikt tema. Temat för 2018 är Samverkan vid produktion.

Nominera kandidater till priset
Nytt för i år är möjligheten för allmänheten att hjälpa juryn i sitt arbete genom att nominera kandidater till priset. Nominera senast 30 januari 2018.

Läs mer om Göteborgspriset för hållbar utveckling och hur du kan nominera en kandidat

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?