Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bli sommarskoleambassadör på Göteborgs universitet

Nyhet: 2021-02-11

Information från International Centre vid Göteborgs universitet

Brinner du för hållbarhetsfrågor? Att prata och skriva på engelska är inga problem för dig? Du gillar kontakten med människor från alla världens hörn? Du är grym på det digitala samt vet hur man får studenter att engagera sig? Du är fantasifull, kan tänka utanför boxen och är initiativrik? Då är du precis den vi söker!

Göteborgs universitet söker två sommarskoleambassadörer mellan den 5 och 30 juli 2021 (samt några förberedande möten innan juli) vars uppgift är: Att skapa ett socialt sammanhang för deltagande sommarskole-studenter genom att hålla i en till två sociala aktiviteter per vecka. Att dokumentera Göteborgs universitets första Summer School for Sustainability genom att skriva inlägg, ta bilder online, intervjua studenterna, osv. Att vara det trygga navet där svaren på det mesta finns genom att hålla i dagliga Q&A möten och svara på e-mail. Allt detta givetvis i hållbarhetens tecken. Omfattning av uppdraget uppskattas till ca. 25-30 timmar per vecka, men kan variera.

Vad får du ut av detta?

 • Fast arvode (timlön 120 SEK per timme)
 • Roliga och omväxlande arbetsuppgifter
 • Tillfälle att utveckla dina sociala färdigheter
 • Utökat nätverk inom och utanför universitetet
 • Erfarenhet av projektplanering, marknadsföring och grupparbete
 • Möjlighet att göra dessa 4 veckor till dem bästa på hela året
 • En merit att ta med dig in i arbetslivet


Ambassadörerna är studenternas fasta punkt under sommarskolans gång, och du förväntas svara på frågor under regelbundna Zoom-drop in varje dag, administrera sommarskolans plattform i Microsoft Teams och dokumentera sommarskolan genom att bland annat skriva inlägg, ta bilder online och intervjua studenterna. Du kommer också arrangera en till två sociala aktiviteter per vecka med fokus på hållbarhet och ska hålla interaktionen mellan studenterna igång. Sommarskolan och dess aktiviteter ges helt digitalt och studenterna kommer därför befinna sig i olika tidszoner. Det är därför särskilt viktigt att alla deltagare känner sig sedda och inkluderade. Uppdraget erbjuder flexibilitet och tillsammans påverkar ni, i samråd med projektledaren, både arbetstid och arbetsuppgifter i viss utsträckning.

Du som söker uppdraget som sommarskoleambassadör ska:

 • Vara registrerad student vid Göteborgs universitet
 • Får gärna ha varit utbytesstudent eller ha annan internationell erfarenhet
 • Kunna kommunicera obehindrat på engelska i både tal och skrift (fler språk är meriterande)
 • Ha ett stort intresse av hållbarhetsfrågor
 • Vara van vid digitala verktyg
 • Vara kreativ och flexibel i ditt sätt att arbeta
 • Ha god samarbetsförmåga och vara initiativrik

Intressanmälan

Skriv en kort presentation på engelska av dig själv, dina erfarenheter och varför just du skulle vara perfekt för detta uppdrag! Vi vill också att du skriver förslag på en eller två digitala, sociala aktiviteter som har med hållbarhet att göra och som du tror skulle locka studenterna till att stanna kvar framför skärmen. Beskriv därför två konkreta idéer som du skulle vilja genomföra inom ramen för uppdraget, allt på engelska. Sammanställ allt på ett till två A4 och skicka ansökan via epost till: summerschool@gu.se senast den 21 mars 2021.

Frågor?

Kontakta International Centre på: summerschool@gu.se
Läs mer om Summer school for sustainability

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?