Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansök om Renovas miljöstipendium 2022

Nyhet: 2022-06-01

En tänd glödlampa i handenRenova donerar 100 000 kronor till ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Forskningen ska bedrivas inom miljöområdet och ha anknytning till Renovas verksamhet.

Stipendiet avser att stimulera doktorander och unga forskare och ska i första hand användas för att vidareutveckla den egna forskningen. Det delas ut direkt till stipendiaten och är skattefritt.

Renovas miljöstipendium är menat att stimulera forskning som syftar till förbättrad återvinning och avfallshantering, till exempel genom förebyggande av avfall, effektivare återvinning eller minskad miljöbelastning från sådana system. Observera: Branschspecifika avfall som till exempel radioaktivt avfall, muddermassor och gruvavfall ligger utanför utlysningsområdet. Den forskning och de resultat som kan tillämpas i ett svenskt sammanhang ges företräde vid utvärderingen.

Ansökan

Den som önskar söka Renovas forskningsstipendium ska lämna en ansökan skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska innehålla tre separata delar, varav de första två ska omfatta max fem sidor, och innehålla följande:

Del 1:

Använd detta formulär för att fylla i del 1.

Del 2:

Vänligen observera: ditt namn ska inte framgå under denna del av ansökan, då vi vill behandla ansökningarna anonymt.

1) Kortfattad redovisning av egna vetenskapliga och/eller tekniska resultat
a) Bakgrund, metodik och frågeställningar som ingår i forskningen.
b) Uppnådda resultat.
- De viktigaste resultaten.
- Om flera personer har ingått i det redovisade arbetet bör den egna insatsen
klart framgå.

2) Anknytning och betydelse för utlysningsområdet.
a) Hur de egna forskningsresultaten är kopplade till utlysningsområdet.
b) Hur dessa kan bidra till kunskapsbildning och förbättringar inom
utlysningsområdet.

3) Redogörelse för hur stipendiet kan bidra till att vidareutveckla resultat och idéer och hur detta anknyter till och har betydelse för utlysningsområdet.

Del 3:

Bilaga; kortfattad lista över vetenskapliga publikationer och ev. övriga meriter relevanta för ansökan.

Observera: De ansökningar som inte följer instruktionerna och är tydligt uppdelade i tre delar, där del 2 inte innehåller namn, kommer tyvärr inte kunna bedömas.

Ansökans båda delar skickas genom e-post till Caroline Petersson, GMV, senast 26:e augusti 2022 kl. 16.00. E-post: caroline.petersson@chalmers.se (tel. 0734-06 04 61). Caroline besvarar också eventuella frågor kring stipendiet.

Stipendiet kommer att delas ut i Göteborg under hösten 2022 och den/de som erhåller stipendiet förväntas delta.
Vänligen notera att vi inte kommenterar enskilda avslagna ansökningar.

Läs också

AV: GMV

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?