Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansök nu till 2024 års såddprojekt och satsningen forskare i praktiken

Nyhet: 2023-08-31

Chalmers har avsatt 750 000 SEK för att stötta ett brett engagemang av Chalmersforskare inom Urban Futures. Satsningen pågår 2020-2024. Utlysningen för 2024 är nu öppen.

För att aktivt bidra till Urban Futures och främja ett brett engagemang bland forskare på Chalmers är 2024 års utlysning öppen för två typer av projekt:

a) Såddprojekt
b) Forskare i praktiken/Embedded researcher in practice.

Ambitionen är att utveckla kunskap och samarbeten av långsiktigt värde för Urban Futures parter. Genom såddprojekten finns möjlighet att testa olika idéer genom exempelvis förstudier och pilotprojekt. Forskare i praktiken möjliggör initiering av närmare samarbeten mellan akademi och praktik genom längre besök hos någon av Urban Futures parter.

Välkomnar initiativ från partnerskapet

Genom långsiktigt samarbete och engagemang inom Urban Futures tar centrumets partners ett gemensamt ansvar för att möta de samhällsutmaningar våra städer, samhällen och regioner står inför. Alla parter är välkomna att initiera projekt i nära samarbete med Chalmersforskare. Chalmers finansiering är riktad till Chalmersforskare, men för 2024 finns möjligheten att engagera och söka finansiering från Urban Futures för forskare från Göteborgs universitet.

Urban Futures parter:

• Västra Götalandsregionen
• Länsstyrelsen i Västra Götalands län
• Göteborgsregionen
• Göteborgs Stad
• Chalmers tekniska högskola
• Göteborgs universitet
• IVL Svenska Miljöinstitutet
• RISE Research Institutes of Sweden

Finansieringen administreras av Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik vid Chalmers i enlighet med de principer som är framtagna inom Chalmers styrkeområden.

Deadline: 27 October 2023

Mer information om utlysningen (på engelska).

Kontaktuppgifter till samordnare för respektive part.

Frågor?
Kontakta Liane Thuvander, Biträdande professor, Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik och samordnare för Chalmers engagemang i Urban Futurers, liane.thuvander@chalmers.se.

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://we.gu.se/aktuellt/n//ansok-nu-till-2024-ars-saddprojekt-och-satsningen-forskare-i-praktiken.cid1770243
Utskriftsdatum: 2024-06-24