Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Agera-projektet presenterat i nationell dialog om Vinnovas K3-program

Nyhet: 2020-04-02

Poster-session på Vinnova-konferens om K3-programmetI Vinnovas så kallade K3-program har flera satsningar för att stärka svenska lärosätens samverkanskapacitet sjösatts. Ett av dessa projekt är AGERA (Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling som ramverk för samverkan) som koordineras av Göteborgs universitet genom Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV). Agera och övriga K3-projekt är nu inne på sitt tredje och sista år. I mars hölls en nationell dialog om resultaten.

Vid den nationella dialogen deltog projektgrupper inom K3-programmet och representanter från bland annat Universitetskanslersämbetet (UKÄ), Forte, Formas, Utbildningsdepartementet och Riksbankens Jubileumsfond. Tillsammans identifierade man behov, tittade på preliminära resultat och diskuterade gemensamma beröringspunkter.

Agera-projektet representerades av projektledarna Eddi Omrcen, GMV, och Ylva Hillbur, Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Projektet syftar till att de åtta lärosäten som deltar ska stärka sina interna processer för att sporra och uppmuntra anställda att ta sig an hållbar utveckling, genom att utveckla metoder för att utvärdera av samverkanssatsningar och kunna se hur de bidrar till de Globala målen.

En mängd resultat i olika former och för olika målgrupper kommer att produceras i de olika K3-projekten. Under den nationella dialogen fanns möjlighet till interaktion mellan projekten och mellan projekt och avnämare, samt tillfälle att identifiera gemensamma nämnare och möjliga samordningsvinster inför projektens avslut hösten 2020.

Agera-projektet är ett av totalt 17 projekt som ingår i K3-programmet, där K3 står för kunskapstriangeln. Projekten finansieras av Vinnova inom ramen för utlysningen ”Utveckling av lärosätenas samverkanskapacitet”.

Poster Agera
Kontakt:
Eddi Omrcen, eddi.omrcen@gu.se
Anders Ahlbäck, ahlback@chalmers.se

Läs mer om Agera-projektet

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?