Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kultur för hållbar utveckling: Act! Sustainable-final på Göteborgsoperan

Nyhet: 2018-10-03

Lördagen 29 september avslutades hållbarhetsveckan Act! Sustainable med stor final på Göteborgsoperan. Under temat Kultur och Hållbarhet fick besökarna ta del av bland annat panelsamtal, musik och dansuppträdanden. Act! Sustainable fortsätter att bidra till att lära ut, uppmärksamma och aktualisera hållbar utveckling för studenter på Chalmers och Göteborgs universitet.

Veckan invigdes av Mattias Goksör, Prorektor vid Göteborgs universitet, på Veras gräsmatta, Chalmers mötesplats för innovation och entreprenörskap för hållbar utveckling. I sitt invigningstal belyste Mattias Goksör bland annat det avtryck universiteten gör på samhället när studenterna efter avslutade studier kan få med sig idéer och kunskap om hållbar utveckling, samt vilken möjlighet det är för universitets samhällsansvar och globala engagemang.

 – När ni läst färdigt era kurser på Göteborgs universitet eller Chalmers har resan mot framtiden bara börjat! Tänk bara på de hundratusentals studenter som på några år passerar genom Göteborgs universitets och Chalmers utbildningar, och om vi via utbildningen kan skicka med nästan samtliga någon form av hållbarhetsperspektiv, då kan vi göra stor skillnad i samhället.

Nytt för årets upplaga av Act! Sustainable var bland annat att programmet sträckte sig över en hel vecka och arrangerades på flera olika platser i Göteborg. Det nya upplägget möjliggjorde för över 30 programpunkter med stor bredd på teman, innehåll och arrangörer. Bland annat kunde besökarna ta del av armbrytning och ekohussnack med Heidi Andersson, trädgårdssafari, after works, workshops om psykisk hälsa, föreläsningar, quiz, live-pod och mycket mer.

Projektledaren bakom Act! Sustainable 2018, Karin Bylund, vill skicka med ett enormt tack till alla som arrangerat, besökt, delat och peppat veckans alla programpunkter. Hon vill också tipsa alla som är intresserade av Act! Sustainable 2019 att gilla sidan på Facebook och följa kontot på Instagram. Där kommer du som vill du arrangera, besöka eller på annat sätt delta i Act! Sustainable 2019 få all relevant information när det drar igång igen.

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gmv.gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?