OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

"Rethinking Higher Education 2020" - konferens om utbildning och globala målen

Nyhet: 2019-12-13

Bild konferensenStudenter, lärare, forskare och andra intresserade hälsas välkomna till en heldagskonferens den 28 mars 2020 om universitetens och utbildningens roll för att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Konferensens syfte är att diskutera hur de 17 hållbarhetsmålen ska integreras i utbildningsprogram och samarbeten med omvärlden.

Konferensen arrangeras av Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola i samarbete med Karolinska Institutet och Kungliga Vetenskapsakademin. Denna konferens är den andra i en serie och bygger på konferensen som hölls på Karolinska Institutet i mars 2019 och kommer i sin tur följas av en tredje konferens 2021 på Umeå universitet.

Programmet för konferensen 2020 håller nu på att fastställas och det är klart att Arjen Wals, professor i socialt lärande och hållbar utveckling vid Wageningen University i Nederländerna kommer att vara inledningstalare. Även Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning kommer att medverka.

Seminarierna och de tillhörande workshoparna kommer att följa tre tematiska spår: ett om konkreta åtgärder, verktyg och resurser, ett annat om framtidens arbetskraft och ett tredje om partnerskap.

Konferensen hålls på Wallenberg Konferenscenter i Göteborg och är kostnadsfri.

Notera datumet lördag 28 mars 2020 i kalendern och håll dig uppdaterad via konferensens webbsida. Anmälningsformulär kommer inom kort.

Konferensens webbsida: www.sdgsinhighered.se