Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium

Att arbeta i små- och medelstora företag: Möjligheter och utmaningar

Tid: 2022-09-06 kl 13:00

Evenemangstyp: Seminarium

Små och medelstora företag (SME) är viktiga både för länders ekonomi och som arbetsgivare. Inom OECD sysselsätter SME:s över 60% av arbetskraften och genererar 50-60% av bruttonationalprodukten. I Sverige står SME:s för ungefär 65% av antalet anställda i privat sektor, och de står för fyra av fem nya jobb som skapas. SME:s är därför betydelsefulla arbetsgivare där många får sitt första jobb, jobbar hela sina yrkesliv, och gör karriär. Det finns rikligt med kompetens och innovationer ute i Sveriges alla små- och medelstora företag. Men det finns också utmaningar såsom svårigheter att hitta personal med rätt kompetens, utmaningar att skapa en lärande organisation, och begränsade resurser att lägga på innovation.

Medlemsutvecklingen hos fackföreningar och arbetsgivarorganisationer

Tid: 2022-09-29 kl 13:00

Evenemangstyp: Seminarium

Väl känt är att den svenska arbetsmarknadsmodellen bygger på att parterna tämligen självständigt bestämmer villkor och löner på arbetsmarknaden genom kollektivavtal. Modellen vilar på att parterna är välorganiserade och har medlemmar över stora delar av arbetsmarknaden. Om medlemsanslutningen skulle börja svikta så förlorar denna modell legitimitet och krav på lagstiftning kan resas för att skydda arbetare i mer oreglerade delar av arbetsmarknaden. Men hur ligger det egentligen tilll? Hur har medlemsutvecklingen bland fackföreningar och arbetsgivarorganisationer sett ut på lång sikt och under de senaste åren?


Sida 1 av 1 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?