Psykisk ohälsa och stress i arbetslivet

Tid: 2019-02-19 kl 13:15
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - OBS lokaländring till Malmstenssalen (tidigare SEB salen)

Evenemangstyp: Seminarium

Psykisk ohälsa har blivit allt vanligare i Sverige och ligger i dag bakom en mycket stor andel av sjukskrivningarna. Även internationellt rör det sig om ett stort och växande problem. Man kan ställa många frågor i anslutning till den utveckling som äger rum. Vilka är de underliggande orsakerna? Ligger de främst i arbetslivet eller i samspelet mellan arbete och övrigt liv? Vilka svårigheter möter dem som ska bedöma rätten till sjukskrivning? Hur ser förutsättningarna ut att komma tillbaka i arbete efter sjukskrivning för en psykiatrisk diagnos? Det är viktigt att identifiera de avgörande stressfaktorerna inom och utanför arbetslivet. När det gäller återgång i arbete är självfallet hälsotillståndet centralt men också interaktionen mellan arbetsgivaren och den anställde liksom möjligheterna till anpassning av arbetet. Vid vårt seminarium kommer dessa och näraliggande frågor att belysas av en rad forskare med stor kompetens inom området.

Plattformsekonomi

Tid: 2019-03-20

Evenemangstyp: Seminarium

Välkomna på seminarium om plattformsekonomi. Airbnb, Uber och andra tjänster har gjort intåg i vårt samhället - vilket är temat för detta seminarium som arrangeras av WE - Work and Employment Research Center tillsammans med CGHRM - Centrum för Global HRM. OBS! Preliminärt datum. Mer information kommer senare.

Farväl till arbete - problematiken med att gå i pension

Tid: 2019-04-09

Evenemangstyp: Seminarium

Välkomna på WE semianrium med Mattias Bengtsson, Marita Flisbäck och Anna Lund som har skrivit boken Farväl till arbetet som handlar om kring problematiken med att gå i pension. OBS! Preliminärt datum. Mer information kommer senare.

Individuell lönesättning

Tid: 2019-05-15

Evenemangstyp: Seminarium

Preliminärt datum. Mer information kommer senare.

Sida 1 av 1