Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välfärdens nya kontrollprofessioner. Från stödjande uppdrag till övervakning?

Seminarium

Traditionellt har välfärdsstaten ansetts vila på två ben, där det ena utför kontroll och är mer repressivt, såsom polis och övrigt rättsväsende. Det andra benet utgörs av en mer omsorgsinriktad välfärd med fokus på att hjälpa, stödja och utveckla medborgarna, såsom vård och utbildning. På senare år har forskningen visat att det skett en förskjutning inom och mellan dessa ben där kontroll, krav och skyldigheter brett ut sig även om välfärdsstatens "mjukare" verksamheter. Hur påverkar det dem som jobbar inom dessa välfärdsprofessioner? Och hur påverkar det samhället i stort?

På det här seminariet diskuterar vi den här utvecklingens konsekvenser och sätter ett särskilt fokus på socialarbetares, arbetsförmedlares och handläggare på Försäkringskassans arbete.

Se programmet och anmäl dig här


Datum: 2022-10-17

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) i samarbete med Centrum för välfärdsstudier (CVS), Högskolan i Borås.

Kontaktperson: Sofia Hedström

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?