Aktuellt

Här hittar du information om aktuella utlysningar och evenemang inom centrets verksamhetsområde.

• Framtidens städer diskuterades av tidigare nobelpristagare

[2021-12-22] Årets version av eventet Nobel Week Dialogue samlade den 9 december tidigare nobelpristagare, forskare och experter för att diskutera årets tema The City of the Future på Svenska Mässan i Göteborg och digitalt. Marcus Jahnke, verksamhetsledare för Urban Futures ledde ett samtal med rubriken Tackling Inequalities.

• Ta del av Socialt byggande konferensen i efterhand

[2021-12-13] Socialt byggande är en fråga som engagerar många och konferensen med samma namn lockade en engagerad publik när den ägde rum på Garveriet i Floda den 18-19 november.

• Studentsamarbete uppmärksammas på lista över Sveriges främsta unga hållbarhetstalanger

[2021-12-09] Studenternas hållbarhetsarbete på Chalmers och Göteborgs universitet uppmärksammas dubbelt när Aktuell Hållbarhet listar Sveriges främsta unga hållbarhetstalanger. Karin Bylund, projektledare för studentnätverket för hållbar utveckling och hållbarhetsveckan Act Sustainable samt Ellinor Axelsson, student på Chalmers entreprenörsskola är två av namnen på årets lista.

• Forskare och tjänstemän söker tillsammans recepten för en grönare ekonomi i Afrika

[2021-12-03] Hur kan man skapa ekonomiska incitament för ett hållbart samhälle? Vilka styrmedel fungerar och hur skyddar man utsatta grupper? Forskare från Göteborgs universitet samt tjänstemän, beslutsfattare och forskare från fem östafrikanska länder diskuterade detta under en 3-dagars workshop i Uganda i slutet av november.

• Rapporter om stadsplaneringsinvesteringars effekter och värden

[2021-12-02] Hur vi bygger och investerar i våra städer påverkar människors livsvillkor en lång tid framöver. Projektet SIGURD: Stadsplaneringsinvesteringar effekter och värden har undersökt hur aktörer inom stadsutveckling kan mäta och omvandla sociala värden till ekonomiska variabler i investeringskalkyler och samhällsekonomiska bedömningar.