Aktuellt

Här hittar du information om aktuella utlysningar och evenemang inom centrets verksamhetsområde.

• Göteborgs universitet och Chalmers stärker samarbetet för hållbar utveckling

[2018-02-19] Göteborgs universitet och Chalmers har undertecknat ett förnyat samverkansavtal om hållbar utveckling, som också ger den gemensamma organisationen Göteborgs miljövetenskapliga centrum ett förnyat uppdrag. Det innebär en bredare ansats som täcker alla aspekter av hållbar utveckling med ett tydligare fokus på FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Organisationen byter samtidigt namn till Göteborgs centrum för hållbar utveckling.

• Johan Kuylenstierna om vikten av kommunikation

[2018-02-23] Den tidigare chefen för SEI, Stockholm Environment Institute, föreläste 21 februari 2018 för doktorander och andra intresserade vid Göteborgs universitet. Hans bästa tips till forskare lyder: Lär dig att kommunicera.

• Lärare lärde sig om hållbar hälsa

[2018-02-22] Drygt 70 kunskapssökande lärare samlades i tisdags på Universeum för att bli inspirerade av forskare från Chalmers och Göteborgs universitet som berättade om hälsa och hållbar utveckling. Lärarfortbildningen var en del av en serie om de globala målen och temat var denna gång det tredje målet: God hälsa och välbefinnande.

• Storsatsning på säkrare kärnbränsle

[2018-02-15] För att få säkrare kärnkraftverk behöver dagens kärnbränsle utvecklas. Då krävs material som kan stå emot höga temperaturer och motverka utsläpp av farliga ämnen om olyckan skulle vara framme. Chalmersforskaren Mattias Thuvander har nyligen fått drygt 33 miljoner kronor från Stiftelsen för strategisk forskning för att utveckla nya bränslen för säkrare kärnkraft.

• Undersöker isarnas betydelse för klimatet

[2018-02-15] En forskningsexpedition till Antarktis kommer att studera vad som lever under Antarktis flytande glaciärer. -Vi vill ta reda på vilka arter som lever under isen och försöka förstå vad som händer när isen försvinner från tidigare istäckta bottnar i Antarktis, säger Thomas Dahlgren, forskare från Göteborgs universitet.