Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tvärvetenskapligt forskarseminarium om Decent work/ Anständiga arbetsvillkor

9 januari 2014, kl 09.00 – 16.45
Ågrenska villan, Högåsplatsen 2, Göteborg

Seminariet anordnades i samarbete mellan Arbets- och miljömedicin (AMM) och Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE), båda vid Göteborgs universitet. De personer som svarade för organisationen var: Marianne Törner, Arbets-och miljömedicin, Andrea Spehar, Statsvetenskapliga institutionen/WE och Moa Persson, Miljövetenskapligt centrum.

Syftet med seminariet var att samla forskare från olika områden till en diskussion om forskningsbehov med avseende på anständiga arbetsvillkor, för att påbörja ett arbete med att utveckla göteborgskt, svenskt, nordiskt och, på sikt, europeiskt samarbete på detta tema (Europa i en föränderlig värld, ett inkluderande och säkert samhälle, samt hälsa och välbefinnande är några av nyckelorden i EUs nya ramprogram för forskning och innovation, Horizon 2020).

Föreläsare: Andrea Spehar, universitetslektor, Statsvetenskapliga institutionen och WE, Göteborgs universitet
Sten Gellerstedt, utredare, LO, Stockholm
Christer Thörnqvist, doc., REMESCO, Linköpings universitet
Kurt Rasmussen, professor, Arbejdsmedicinsk klinik, Regionhospitalet i Herning, och Trine Lund Thomsen, lektor, Center for forskning i migration og diversitet, Ålborg universitet.

Program

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2014-03-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?