Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Här hittar du information om aktuella utlysningar och evenemang inom centrets verksamhetsområde.

Nyheter

 • Ansökan öppen till Urban Futures forskarskola

  [2017-11-24] Under hösten har en första kurs inom ramen för Urban Futures öppna forskarskola för doktorander och praktiker dragit igång. Höstens kurs har varit fullsatt och nu är antagningen öppen till vårens kurs.

 • "Det är människor med högst utbildning som står för mest miljöförstöring"

  [2017-11-21] Det säger Arjen Wals i en intervju i senaste numret av GU Journalen. Arjen Wals är gästprofessor vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet, och senior advisor vid GMV. Läs intervjun i senaste numret av GU Journalen

 • Miljoner till forskning om sjöfart och miljö

  [2017-11-21] Sjöfarten är en stor källa till utsläpp av skadliga luftföroreningar och koldioxid. I ett nytt projekt har en forskargrupp från VTI och Göteborgs universitet fått 6,4 miljoner kronor för att analysera vilka styrmedel och åtgärder som är mest kostnadseffektiva för att minska sjöfartens utsläpp.

 • Musslorna ska ge svaren om fritidsbåtars miljöpåverkan

  [2017-11-21] Projektet ¿Fritidsbåtars påverkan på skärgårdsmiljön¿ drogs igång 2016 och är unikt på flera olika sätt. I samverkan mellan Göteborgs universitet, myndigheter, intresseorganisationer och andra lärosäten undersöks hur avgaser från fritidsbåtar påverkar den omgivande skärgårdsmiljön i kustområden.

 • Ekologiska och evolutionära kostnader orsakade av kemikalie-cocktails

  [2017-11-21] Ekologiska och evolutionära kostnader orsakade av kemikalie-cocktails. Nytt projekt finansierat av Formas till FRAM-forskaren Prof. Ingela Dahllöf.

Fler nyheter

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2012-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?